RED LIPSTICK

00:36:00

Odavno sam procitala negde :

"Crveni ruž je kao mini-suknja – ili izgleda najbolje moguće ili najgore moguće. Sa njim moraš da se ponašaš kao dama!"

Nista na zeni nije tako seksipilno, otmeno, zenstveno i privlacno u isto vreme kao crveni ruz, to je jedan od make up klasika, i sto je suprotno od vecine misljenja on pristaje svima, samo morate odabrati pravu nijansu.

Sve zavisi od boje koze, o tome morate voditi racuna.
Ukoliko vam je koza svetla, birajte nijanse sa crvenim ili ruzicastim podtonom, ukoliko je vasa koza maslinasta ili zuckasta ( ona topla nijansa ), birajte ruz crvene boje sa narandzastim ili smedjim podtonom- to je osnovno pravilo.
Drugo osnovno pravilo kad je crveni ruz u pitanju je da ga nikad ne uskladjujete sa nijansom garderobe.
Sledece pravilo je da nema pravila. Da li ga uklapati uz ostali make up?
Mnoge zene nisu za naglasavanje ociju i usana... tada mozete da izaberete da smanjite kolicinu i intenzitet senki oko ociju.
A kada je u pitanju tamni  Smoky Eye i crveni ruz? 
Zasto da ne, zavisi od raspolozenja?
Ja preferiram smedju ,bakarnu senku,sa zlatnim odsjajem,ponekad uokvirim gornji kapak sa braon olovkom ako zelim blazi efekat, ukoliko hocu intenzivniji look onda stavim crni eyeliner.
Neke zene nikada nisu probale da stave crveni ruz,neke ga koriste samo u izuzetnim vecernjim prilikama, a ja mislim da treba da ga stavite usred dana i videcete da nista nemoze da podigne samopouzdanje i otera lose misli kao dobar crveni ruz i fenomenalna cipela na stiklu.
Jos jedan savet, kada stavljate crveni ruz, izbegavajte podlogu sa simerom,bolje su one mat nijanse,obavezno nanesite puder na usne, pre nego pocnete ocrtavati olovkom ivice usana. To je veoma bitno jer moze da vam se desi da se ruz razlije i da izgledate kao da ste se ljubile sa ventilatorom.
Kada birate olovku za usne, gledajte da ona bude iste nijanse kao ruz ili samo za nijansu tamnija.
Dakle,posle pudera, olovkom iscrtajte ivice usana ( trudite se da ih ne prelazite, u protivnom cete izgledati bezveze), popunite olovkom cele usne-kao kad mazete ruz, onda nanesite ruz, posle toga predjite maramicom preko ruza (tapkajte, ili jednostavno prislonite kao da hocete da zagrizete), da upijete visak, jos jedan sloj ruza i gotovo. Ukoliko imate bezbojni sjaj, stavite ga na sredinu gornje i donje usne, delovace mnogo punije.
Moja preporuka za idealne crvene usne
Maybelline Color Sensational Lip Liner Pleasure Me Red 547  
 http://www.maybelline.rs/Products/sminka-za-usne/ruz-za-usne/ruz-za-usne-color-sensational.aspx?shade=Pleasure+Me+Red
Ako preferirate organsku kozmetiku, mogla bih da vam preporucim i Alverde olovku za usne Soft Red 12, sasvim slucajno sam pocela da ih koristim, uzela sam senke za oci ( meni utisak razocarajuci ), medjutum olovke za usne su odlicne, kremaste strukture, ne razlivaju se, Prelepa  crvena boja, odlične pigmentacije, bez sintetičkih konzervanasa, postojane, a cena niska, preniska, za kvalitet koji pruza.
Desavalo mi se da kupim firmiranu olovku za usne i uopste ne budem zadovoljna, o tome u nekom drugom postu.
Kad smo kod poznatih brendova, kad pronadjem dobitnu kombinaciju, dugo je ne menjam. U ovom slucaju kad smo kod crvenog ruza u poslednje vreme kombinujem Diorovu olovku za usne 823 Garnet, Diorov ruz 628, Clinique chubby stick intense 06 roomiest rose ( nesto neznija nijansa crvene sa rozim podtonom, i ubitacno jaku nijansa crvenu od Sephora 10 Red essence. Sva tri ruza mi se odlicno uklapaju uz ovu Diorovu olovku,samo je stvar da li hocu da dobijem slabiji ili jaci efekat.


 “Red lipstick is to women what a sports car is for men.It opens doors!"
Koji crveni ruz vi koristite ?

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.