, , , , , , , , , , ,

Kempinski Adriatic Istria - GOLF AT THE COAST

02:14:00

 









HOLE IN ONE je stvar čiste sreće, verujte mi na reč !

Prvi put kada sam uzela golferski štap u ruku, pomislila sam da je početni udarac "umetnost", a sve ostalo stvar tehnike, ispalo je obrnuto. Prvi udarac se uči ! Nije nimalo lako počistiti lopticu sa trave i podići je par metara od sebe, a pogotovo ne u željenom pravcu. Posle malo više vežbanja, i nešto više prolivenog znoja, vaš štap, loptica i ruka počinju da se uskladjuju. 






Golf ima jasne ciljeve, i vrhunska pravila igre, ali nigde nije zapisano kako da odigramo igru. To u mnogome zavisi od kreativnih mogućnosti, i od toga koliko je jaka naša želja da se upustimo i pronađemo samostalno igračko rešenje. Naš talenat raste od tih izazova. Vrhunski rezultati u bilo čemu nisu puka slučajnost, pa tako ni u golfu. 

Vrhunski igrači golfa nisu rodjeni takvi !!! 

Suština je u velikoj ljubavi i posvećenosti. 

E sada, da bi postali vrhunski igrač, pored opreme potreban vam je i teren za Golf. Ali ovde nije priča samo o vrhunskim igračima, ova uzbudljiva igra može biti divan način da se opustite i upotpunite svoj odmor kada ste ...gde drugo, nego u KEMPINSKI ADRIATIC RESORTU... 

Nekako mi se čini da sam prošla kroz sve sadržaje ovog hotela, a onda pronadjem neki novi koji me dodatno iznenadi i privuče, pa to bude jedan od razloga zašto se ovamo vraćam po ko zna koji put. 



Golf teren ovog prestižnog Resorta se prostire na 80 hektara. Ima igralište sa 18 rupa, PAR 72, ukupne dužine 6360 metara. Morski povetarac, pogled na  istarske maslinjake i vinograde, čini da  igranje golfa na ovom golf terenu bude nezaboravno iskustvo. Okruženi ste morem dok igrate kurs na prekrasnom rtu Savudrije. Stenovita obala, slavni zalasci sunca, prekrasni drvoredi maslina, rangiraju ovaj Golf teren u jedan od najlepših na ovim prostorima. Na igralištima Golf Adriatica kao i na svim igralištima uz more, vetar igra značajnu ulogu, zajedno sa strateški postavljenim bunkerima i jako dobro oblikovanim greenovima…



KEMPINSKI ADRIATIC ima paket ponuda gde možete igrati Golf u toku cele godine.. ali sezona je nekako u jeku kada je ovo vreme jeseni. Možete isprobati ovaj paket koji uključuje-

GOLF NA OBALI 

  1. Luksuzni smeštaj
  2. Gourmet doručak u restoranu Dijana
  3. Ulaz u Spa Centar, uključujući koriščenje sauna, bazena i fitness centra.
  4. 10% popusta na Spa tretmane
  5. Jedan dnevni Green fee (18-rupa)po sobi po danu
  6. Dnevno jedan žeton po osobi i jedan dnevni najam kaveza u caddy room-u
  7. Shuttle prevoz do Golf terena
  8. Wi-Fi
Ostavljam vam link ka ponudi da pročitate više-Golf na obali

Hotel Kempinski ima još jednu stvar koju nisam spomenula u mojim postovima o ovom prekrasnom mestu , a to je KANOVA restoran. Ovo je jedan pravi raj za sve hedoniste. Usidren je na samoj obali mora, na samoj plaži, na poslednjem spratu posebnog konferencijskog centra hotela. Mesto kao stvoreno za uživanje u divnom pogledu na piranski zaliv i venecijansku lagunu i snežno bele vrhove Alpa.






 Kakav spoj!!!


 Vrata restorana su otvorena za sve koji žele da uživaju u ukusnim kulinarskim specijalitetima istarske kuhinje sa naglaskom na ribu i morske plodove. Kulinarsku palicu vodi poznati beogradski kuvar Ljuba, koji je svojim umećem dodatno dobrineo ekskluzivnošću ovog restorana. Restoran se može pohvaliti velikim izborom najboljih sorti ekstra devičanskog maslinovog ulja. Ovde u Istri sam se po prvi put susrela sa degustacijom maslinovog ulja koja je veoma slična onoj vinskoj, s tom razlikom što se malo hleba umoči u ulje ili se ono proba iz male čašice... Istorija maslinovog ulja je duga koliko i istorija vina, negde oko šest milenijuma.. Logično je da je ovo postala nauka. U Istri imate čak i somelijere za degustaciju maslinovog ulja..Upoznala sam jednu vrhunsku somelijerku ( nadam se da se tako kaže), ali o tome pričamo neki drugi put. Poenta je da u restoranu Kanova možete probati vrhunska maslinova ulja kao i vrhunska vina najpoznatijih svetskih i lokalnih vinarija. Koncept restorana je izgradjen na predstavljanju tradicionalne lokalne istarske kuhinje koja kreativnim pristupom oblikuje savremenu interpretaciju istarsko-mediteranske fuzije.



 Jelovnik se oslanja na sezonski karakter namirnica, na morsku ribu i plodove mora, meso, istarsko maslinovo ulje, domaću testeninu i povrće. Ovim dostižemo jedan vrhunac istarske gastronomije, i ukoliko imate potrebu da impresionirate nekoga, ovo je pravo mesto za to. Oduševićete se hranom , izborom vina, desertom, ambijentom restorana, ali pre svega jedinstvenim pogledom od koga zastaje dah. 





Kanova otvara svoja vrata 01.11.2022. Tako da imate još koji dan da spakujete svoje kofere i pravac ISTRA..










You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.