, , , , , , ,

GRAND KOPAONIK - SVET PODREDJEN POTPUNOM UŽIVANJU

14:08:00

 

Photo by Andrej Nihil

HERE WE GO AGAIN.. Evo me opet o Kopaoniku. Moja intimna istorija sa Kopaonikom je veoma burna i što sam starija sve se više vraćam onom poznatom i dobrom a sve manje istražujem ono nepoznato. I reći ću vam odmah na početku, ako želite grandiozan boravak i da je sve po vašem ugodjaju onda idete samo u HOTEL GRAND KOPAONIK i nigde više. Grand ide rame uz rame sa Kopaonikom i nekako je postao sinonim za dobar odmor i vrhunsku uslugu. Svaki put me ovaj hotel dočeka u drugačijem izdanju i isprati sa neverovatnim uspomenama. 

Ovaj put imamo jedan skroz novi po izgledu, a stari po onom dobrom gostoprimstvu Hotel Grand. On je već 4 decenije nenadmašiv u ekskluzivnosti i vrhunskom kvalitetu, kombinujući savremene trendove u turizmu i ugostiteljstvu sa tradicionalnim gostoprimstvom i ljudskom toplinom. Kapitalna investicija vredna više od 30 miliona eura, obezbedila je novo ruho ovog ekskluzivnog hotela i donela sasvim nove sadržaje i ponudu. 

 Hotel nudi vrhunski komfor u 189 soba i apartmana, ima potpuno novi Spa i wellness Centar, vrhunsku teretanu sa spravama najnovije generacije, novi izgled salona sa kaminom, nove  restorane...



Kopaonik je oličenje spokoja, njegova priroda je moćna, pomalo mistična ali nadasve očaravajuća. Kada bacite pogled sa nekog od vrhova, osetićete svu snagu prirode koja oplemenjuje dušu. Kopaonik je najatraktivnija planina kod nas, zimi posebno ali ni leto ne zaostaje puno. Leti oslobodite svoj duh i krenete na jedinstveno putovanje prirodom, postajući deo nje. Ovde priroda leči i okrepljuje čistim vazduhom.

Photo by Andrej Nihil


 Zamislite da nakon dnevnih adrenalinskih aktivnosti uživate u otvorenom bazenu sa pogledom na Pančićev vrh. Ili čitate knjigu kraj zatvorenog bazena.. Ili da nakon prepešačenih 10 kilometara po planinskim stazama, u jedinstvenoj BIO-sauni sa borovim iglicama i sušenim cvećem, branim na obroncima Kopaonika, otklonite umor i nadoknadite izgubljenu energiju...




U Grandu je sve podredjeno savršenom tretmanu, gostima je dostupan personal CONCIERGE SERVICE,posebno iskustvo koje hotel nudi najzahtevnijim gostima. 

Ono o čemu ja želim da vam pričam je jedan novi pristup Hotela Grand, koji je inspirisan prirodom i jedinstvenom planinskom lokacijom a prilagodjen individualnim potrebama. Imali smo jedinstvenu priliku da uživamo u skupljanju lekovitih biljčica putem koji vodi pored potokasa hladnom vodom, kroz dolinu i proplanke.. Staze su prohodne ali poprilično zahtevne za nekog ko sedi 10 sati u kancelariji za kompjuterom, medjutim, ubrzo zaboravite sve probleme i počnete da uživate u prirodi i šumi. 

Photo by Andrej Nihil


Smisao i cilj ove nazovimo "radionice" je približavanje prirodi i sticanje osnovnih saznanja o aromaterapiji, procesu nastanka prirodne kozmetike, koju svako od nas može sam sebi da napravi, jer sirovine su nam na dohvat ruke, tu u šumi, pored potoka,na livadi..

Koliko šarenih bočica, eteričnih ulja, božanstvenih mirisa. Labaratorija ETHER SPA I WELLNESS CENTRA  je jedan pravi mali raj za svaku ženu, a bogami ni muškarci ne ostaju imuni :) 

Photo by Andrej Nihil

U ovoj jedinstvenoj labaratoriji terapeuti Ether Spa Centra, ručno izradjuju luksuzne proizvode za telo i lice,  od sušenog bilja i cveća sa Kopaonika, kombinujući ih sa raznim notama esencijalnih ulja i retkim biljnim ekstratima .. Ovo je jedinstvena labaratorija ovakve vrste u celom regionu i predstavlja ekskluzivitet Spa centra Hotela Grand. Gosti hotela imaju priliku da nauče osnove aromaterapije i da sami sebi naprave piling za telo ili serum za lice koje mogu koristiti prilikom tretmana u samom centru ili poneti kući.  Učestvovati u stvaranju nečega tako luksuznog a tako dostupnog, sa lekovitim biljkama pažljivo odabranim za svakog ponaosob, sa posebnom energijom Kopaonika je jedna neprocenljiva stvar, koja nas vraća prirodi, uravnotežuje naše telo, um, duh i ja bih je preporučila svakome. 





Ceo koncept Spa Centra je baziran na najboljim svetskim brendovima u domenu Spa kozmetike u kombinaciji sa prirodnim lokalnim sirovinama.Pored prestižnog švajcarskog brenda NIANCE, tu su aromatični luksuzni tretmani i masaže koje možete iskusiti u 6 masažnih soba koje nose nazive po autotohnim biljkamakoje rastu na Kopaoniku, poput Divizme, Belog pelina, Hajdučke trave, Runolista. Što se tiče ekskluzivnog švajcarskog brenda NIANCE on se vrhunski uklapa u filozofiju Ether Spa i Wellness Centra Hotela Grand...Formula svih proizvoda ove vrhunske kozmetike sačinjavaju voda glečera, vitaminski kompleks, skup minerala i aktivne supstance iz biljaka sa visokih Alpa. I holistički pristup.. Niance kozmetika je mesto gde nauka sreće prirodu, upravo ono što je i suština koncepta Ether Spa i Wellness Centra.

 Dizajn prostora Spa I Wellness centra na 2000 metara kvadratnih potpisuje eminentna kompanija koja stoji iza najboljih alpskih spa centara. U okviru zatvorenog bazena postavljen je zid od prirodnih biljaka koje same pročišćavaju atmosferu u prostoru gde je unutrašnji bazen. S obzirom da su preve biljke one imaju svoj prirodni proces fotosinteze..tako da gosti borave u jednom pročišćenom i zdravom prostoru.


 

Negde u pauzi izmedju šetnje i uživanja u Spa sadržajima, imaćete gastronomski sadržaj za pamćenje. Dobri stari gastro bar Garden je ovaj put nadmašio samog sebe, a verujte mi da ga pamtim iz najboljih verzija. Skroz je preuredjen, sa vrhunskom ponudom hrane i pića, i jednim ekskluzivitetom- a to je večernji program koji je jedno stvarno potpuno novo iskustvo u ponudi hotela. U večernjim satima priuštite sebi restoran Bacco sa luksuznim gastronomskim specijalitetima,  poznatim u svetskim okvirima. Grand salon je do te mere preuredjen da imate osećaj da ste u nekom od najluksuznijih brendiranih svetskih hotela. Omiljeno mesto za druženje uz čašu vina, pokraj kamina, koji je i dalje simbol i centralna figura Grand salona ( samo što je malo modernizovan), miriše na hedonizam i uživanje. 




Ako imate iskrenu potrebu za odmorom, jer ste preopterećeni poslom i trivijalnostima.. Ako vam je dosadno zbog iste rutine, i ništa vas ne uzbudjuje i ne zanima, ako ste mentalno umorni, ako odlažete stvari čekajući da budete inspirisani..HOTEL GRAND vas čeka  sa svojom specijalnom ponudom ..

 Da utišate svoje misli i vratite se sebi !!!





Photo by Andrej Nihil

Photos by Andrej Nihil




You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.