, , , , , , , , ,

Jedan, jedini - One&Only Portonovi

09:21:00


 
Ponovo vas vodim na jedno luksuzno i glamurozno mesto-Hotel čija arhitektura, dizajn i usluga oduzimaju dah čak i najbogatijim i najuticajnijim gostima iz celog sveta. Crnogorska obala je mesto izrazitog kaprica koja je postala jedna od najpoželjnijih destinacija za zaustavljanje luksuznih jahti s obzirom da na ovako malom prostoru postoje čak tri sjajne marine- Porto Montenegro, Luštica i Portonovi..
Ako pogledate gde se sve u svetu nalaze One&Only Resorts, shvatićete da su veoma izbirljivi u tome gde postavljaju svoje hotele. Portonovi je izabran za mesto prvog Evropskog hotela.. I to nije slučajno, sve je pre toga vrlo dobro istraženo, izmereno, izdetaljisano... Jako lako i brzo stižete do njega. Avionom, poput mene, iz Beograda, letom kompanije AIR MONTENEGRO  za nekih sat vremena, bićete već u hotelu. Tu je u blizini i aerodrom u Dubrovniku, a svakako možete doći i sopstvenim autom. Ovo je mondensko mesto, samim tim što na diskreciju mogu da računaju poznati, ima predivno more, još lepšu plažu, udobne vile i apartmane, ugodan ambijent, vrhunsku uslugu, prijatnu klimu..

SOBE
 Arhitekta Jean Michael Gatly potpisuje dizajn za sve apartmane i vile. Svi apartmani i vile sadrže moderne kamine za hladnije noći koji su kao simbol tradicionalnih crnogorskih kuća koje su u središtu imale ognjište oko koga se okupljala cela porodica. Ova simbolika se prožima kroz ceo hotel i daje neku toplinu i osećaj doma. Počevši od ognjišta pa do zavesa u holu, koje su radjene od tradicionalne crnogorske čipke. Ako bih morala da nadjem definiciju za ovo uredjenje, rekla bih da se na neki način glorifikovala upotreba istorijskih i tradicionalnih elemenata dizajna u jednom svežem, modernom pristupu. Sve je ovo ukombinovano na jedan suptilan način, i na kraju smo dobili jedan enterijer koji se na prvi pogled čini ne tako tradicionalan, izgleda jako moćno i luksuzno a u suštini otkriva hrpu tradicionalnih stvari. Jako, jako zadivljujuće !

































Kupatila su ogromna poput soba, i uredjena sa prostorom za ležanje. Imaju kadu koja se pretvara u krevet kada se ne koristi, koja je ugradjena tik do prozora koji su protežu od poda do plafona, gde gosti mogu uživati u predivnom pejzažu.





Najimpresivniji je svakako predsednički apartman SUITE ONE, koji ima ogromno kupatilo, nestvarnu spavaću sobu sa još nestvarnijim pogledom, garderober na kome bi mu pozavidela i Carrie Bradshaw...Uz apartman dolazi i privatan vinski   podrum, prekrasan prostor ta ručavanje za čak 12. osoba,2 kamina, radni prostor, predivnu terasu..Naravno sve ovo upotpunjuje pogled od koga zastaje dah. 













Tu su još i privatne vile koje su posebna priča sa svojim baštama, bazenima i batlerom koji vam je na usluzi 24h.




HRANA I PIĆE
One&Only Resort ima dva restorana, 
SABIA na plaži, sa italijanskom kuhinjom, na čelu sa poznatim kuvarom Markom Lućentinijem.
TAPASAKE CLUB- nisam probala ali sam čula da ima jednu od najboljih azijskih kuhinja na ovim prostorima. ( Ostavljam to za sledeću posetu)
Mi smo odlično jeli u LA VERANDI, probali neke od lokalnih specijaliteta uparena sa vrhunskim vinima. 
Tu je još i CAMINETTI ušuškan u samom srcu hotela, u kome možete popiti najbolji konjak pred spavanje i osetiti se nekako bliže Bogovima..










CHENOT ESPACE
Šta je Chenot Espace?







To vam je dragi moji, transformativno putovanje ka detoksikaciji i resetovanju organizma. Ono je zasnovano na najsavremenijim naučnim metodama,i luksuznim tretmanima, kreirano je po meri svakog gosta ponaosob, tako da poboljša njegovu vitalnost i zdravlje. Chenot Espace se prostire na površini od 4000 m2 i ima čak 28 soba za tretmane , sa najsavremenijom opremom. Ovde se rade jedinstveni i ekskluzivni Spa tretmani , koji se rade sa preparatima Chenot kuće, i pružaju nevodjeno uživanje i relaksaciju. Gostima su na raspolaganju brojni tretmani za čišćenje i detox lica Chenot kozmetičkim preparatima, kreiranim za postizanjeizuzetne hidratacije i poboljšanje tonusa kože, kao i tretmani za duboko podmladjivanje i zatezanje koželica i konturisanje tela. Tu su i tretmani za celulit, posebnim tehnikama.
Gosti započinju svoje putovanje nizom dijagnostičkih testova u cilju kreiranja efikasnih i individualnih programa za svakog pojedinca. Programi su radjeni na bazi 3-6 dana. U sklopu prostora se nalazi sauna, parno kupatilo, zatvoreni bazen, orijentalni hamam, prostor za opuštanje.Ovde možete uraditi masažu sa vakum čašicama koja poboljšava limfnu i energetsku cirkulaciju. Isto tako možete probati i tretman neuromuskulatorne aktivacije, gde lebdite-visite vezani sa crvenim trakama, i uz posebne vežbe nakon samo jednog tretmana osetićete nevidjeno poboljšanje. 




Sreća zbog zagrljaja mora, osećaja onog totalnog unutrašnjeg mira je najveća moguća i zauvek bi se pretplatila na nju, da je sreću moguće platiti. 
Ali postoji najpribližnija opcija- par provedenih dana u One&Only Resortu u Portonovom. 
Probajte i javite utiske !!!




 

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.