, , , , , , , , , ,

Meneghetti Wine Hotel & Winery- Quiet Luxury

14:06:00



Ušuškan na imanju poznatom po proizvodnji vrhunskih vina, smestio se jedan od najlepših hotela u Istri. Mesto kao stvoreno za prave hedoniste. Meneghetti Wine Hotel & Winery- spaja luksuz, eleganciju i istarski šarm. Hotel već duže vreme predstavlja sinonim za ekskluzivnost i neprikosnoveni kvalitet. 



Kada kažem kvalitet upravo mislim na vrhunsku ponudu smeštaja,  gastronomije i vina, ali i gostoprimstvo i pristup prema gostima koji omogućuje  da istinski uživate u svom boravku. Meneghetti Hotel je član udruženja Relais & Châteaux kome pripadaju 580 objekata širom sveta posvećenih stvaranju boljeg sveta kroz kuhinju i gostoprimstvo. Ovo udruženje traje od 1954. godine i pod svojim okriljem okuplja 580 jedinstvenih hotela u vlasništvu i pod upravom nezavisnih preduzetnika ili  porodica koji su strastveni u svom poslu i duboko mu predani. Standardi da pripadate ovkvom jednom udruženju su veoma visoki i treba ih zaslužiti ali i zadržati. 




Meneghetti Hotel nudi vrhunski komfor u 10 luksuznih hotelskih soba, apartmana, i 48 rezidencija sa terasom i vrtom. Od ukupnog broja rezidencija 26 rezidencija ima svoj privatan bazen.





 





Hotel ima Spa i Wellness sa saunom i fitnes sobom, poseduje jedan unutrašnji i dva spoljašnja bazena -od kojih se jedan greje. Plaža je udaljena 1,9 km do koje u sezoni postoji prevoz, ali svakako možete unajmiti biciklove, ili se lagano prošetati do iste.




U Meneghettiju su se potrudili da Vam pruže mogućnost da doživite personalizovano iskustvo sjedinjavanja uma, duha i tela sa tajlanskim stručnjakom za yogu. Možete birati grupne ili individualne časove yoge.



Poštujući posebnost svakog tipa kože, u jedinstvenoj Meneghetti labaratoriji izrađuju se luksuzni proizvodi za negu lica i tela, kao i mirišljave kupke sačinjene od pažljivo odabranih sirovina, kombinujući mirišljave note esencijalnih ulja i sušenog bilja i cveća sa lokaliteta Istre. Ovi proizvodi se koriste i u svim rezidencijama hotela.. Moja opčinjenost alhemijom vina je rezurtirala korišćenjem proizvoda na bazi groždja i vinove loze, i svaki put se oduševim kada probam neki novi prozvod koji uključuje wine cosmetics. Nekako su se ovi ekskluzivni sastojci sjedinjeni u ove formulacije pokazali kao najdelotvorniji za kožu. Proizvodi su čarobnih mirisa, nakon kojih vam koža ostaje meka, i mirisna poput ovog krajolika u koji uronite i poželite da zauvek ostanete tu.
 




Tretmani masaže omogućuju jedinstven doživljaj relaksacije uz bogate arome iz prirode okoliša. Odabrane usluge, iskusan tim i ekskluzivni tretmani masaže čine Meneghetti Spa i Wellness Centar jedinstvenom lokacijom relaksacije i uživanja.


Pored autentičnog istarskog izgleda samog hotela, posebno se izdvaja vinarija koja je jedno ultra moderno arhitektonsko zdanje. Inače ova "kušaona vina" je ujedno i glavna atrakcija hotela.. Ovde gosti ali i oni koji to nisu, mogu prisustvovati degustaciji vina, uparivanju sa hranom, poseti vinskom podrumu i vinogradu, i što- šta naučiti o vinima. 






Takodje u shopu vinarije sva vina i maslinova ulja koje proizvodi Meneghetti mogu se kupiti i poneti kući, ali isto tako u ponudi shopa postoje i razne lokalne delicije od pršuta, istarskih kobasica i preukusnih sireva...pa sve do tartufa. Za ljubitelje cigara, u ponudi postoje i cigare koje se prave u Južnoj Americi sa potpisom Meneghettija ..






A ako volite vina, ovde ćete se izgubiti i sati će vam proleteti kao minuti.
Testirali smo #meneghetticlassic iz 2019, uparen sa tikvicom, bademom i perlama od bosiljka i rajčice (paradajiza) Ovo deluje tako kremasto, zaokruženo, sa čistom i kompleksnom aromatikom, ostavljajući osećaj svežine. Moram da napomenem da Meneghetti radi u partnerstvu s dobavljačima koji ga opskrbljuju sa organskim povrćem, domaćom testeninom, nagrađivanim sirevima..Deo cele ove priče je snažan naglasak na lokalnoj, organskoj hrani. Samim tim ukusi su mnogo intenzivniji i lepši, pogotovo kada ih kombinujete sa vinom koje se odlično "ljubi" sa tom vrstom hrane. 



Onda smo prešli na #MeneghettiWite i moram da priznam da mi je ovo favorit. Očekivalo se da će na teritoriji gde je Malvazija lična karta , to biti Malvazija ali ova kombinacija Chardonnay i Pinot Blanca me je opčinila. Vino koje odležava 1.godinu u hrastovoj bačvi i jednu u boci ima kremastu teksturu sa zrelijim kiselinama. A aftertaste je vrlo trajan i harmoničan. Osetite note ananasa, citrusa i vanile, a opet ima taj kremasto puterasti ukus sa primesama lešnika i drvenastih nota. 

Uz njega smo prezalogajili buratu sa inćunima i pistaćima.

Kakva eksplozija ukusa i mirisa !!!



Dalje Vas vodim u priču testiranja crvenih vina koja su kompleksnija u odnosu na bela. #MeneghettiRed je jedno elegantno vino duboke rubin crvene boje, zrelo i uravnoteženo. Kombinacija Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, i odležava  18 meseci u barrique bačvi i dodatno 3 godine u boci. Kada ga pomirišete zapuhne Vas malina i ribizla sa naglašenim notama vanile, dima, kafe i cimeta.Uz njega smo probali urbani tvrdi sir od Latusa, ( ovaj sir je od lokalnog proizvodjača i ne pamtim da sam u skorije vreme probala ukusniji sir), hleb sa začinima i groždje.



Nakon toga kao šlag na torti je došlo guštanje najboljeg crvenog vina #meneghettivalgambalera -Meneghetti Val Gambalera-ekskluzivno vino kreirano od strane poznatog enologa, g. Waltera Filiputtija..








Kao što sam i napomenula, kontinuirano negujući tradiciju vrsnog hotelijera Meneghetti hotel stavlja naglasak na lokalnu organsku hranu. Sve namirnice za jelovnik se nabavljaju u radijusu od 50 km.od priznatih lokalnih proizvodjača što je jako dobro za jačanje lokalne zajednice i osnaživanje malih privatnih proizvodjača. Hotel poseduje i svoj organski vrt, odakle stiže najukusnije povrće i začinsko bilje za pripremu vrsnih jela. Isto tako svako jelo je savršeno uklopljeno sa sopstvenom ponudom Meneghetti vina ali takodje i dobro izbalansirano sa maslinovim uljima koje Meneghetti proizvodi. Ova oaza dobrog vina i gastronomije nudi dva vrhunska restorana koji se medjusobno dopunjuju. Prvi,
Meneghetti Restaurant koji deli naziv sa hotelom i u kom ćete doživeti interpretaciju istarskih jela na jedan sasvim nov i moderan način i drugi Oliveto Restaurant i Lounge Bar koji se nalazi pod krošnjama drveća i sa pogledom na vinograde gde možete uživati u aperitivu ili ležernom ručku u prirodi...




Što se tiče akcija i specijalnih ponuda hotela-

 1) Aktuelno za MAJ - Last minute ponuda 15%popusta na cenu smeštaja 
2) Još uvek  traje posebna ponuda Rani booking – za 6,7, 8, 9 i 10. mesec. ( ovo bi bilo dobro iskoristiti)
 
3) I jedna posebna ponuda za rezervacije preko nedelje kroz celu sezonu -sa kodom na stranici- WEEKLOVE
10% popusta. 

U pripremi su nove letnje ponude za jul i avgust... Budite u toku, ispratite na oficijalnom sajtu i društvenim mrežama. 

klikni na link --->  REZERVIŠI  <---- klikni na link da vidiš komplet ponudu



Da ne zaboravim da napomenem da ne postoji lepše mesto na svetu gde bi ste mogli da kažete  DA svom budućem životu. Meneghetti će Vam prirediti nezaboravno venčanje. Prisustvovala sam pripremi jednog, tako da znam o čemu Vam pričam.
 


Meneghetti Wine Hotel & Winery- je mesto okupljana iskusnih pojedinaca koji žive dosledno idealima koji definišu luksuz, mir i lekovitost.. A i samo mesto je prožeto mirom i lekovitošću..Verujte mi na reč !
Provedite vikent tamo gde se vinske priče prepliću sa tradicijom istarskog gostoprimstva i vratićete se preporodjeni. 





You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.