, , , , ,

SLOVENIJA -THERMANA LAŠKO

00:49:00

 



(slika preuzeta sa interneta)

Moderni Hotel Thermana Laško je pravi dragulj ovog dela Slovenije. Smešten je u prelepom okruženju, gde priroda leči i okrepljuje čistim vazduhom, blagotvornom mineralnom vodom i tišinom. Čujete samo žubor vode kristalno čiste reke Savinje, na čijoj obali se ovaj kompleks ugnezdio. Gosti ovog Hotela imaju priliku da osete pravo slovenačko gostoprimstvo kroz profesionalnu uslugu, ali i kroz degustaciju nacionalnih specijaliteta ali i internacionalne kuhinje... Imajući u vidu da hotel poseduje sopstveni izvor termalne vode temperature od 32-34 celzijusa, koja popunjava sve bazene, kao i to da gosti Hotela mogu uživati u opuštajućim masažama, raznim vrstama sauna i whirlpoolima, sa pravom možemo reći da Thermana Laško poseduje jedan od najprestižnijih SPA & Wellness centara u Sloveniji. Voda Laško dolazi iz dubine od 160 metara i već vekovima su dobro poznata njena lekovita svojstva. Jako korisno deluje na psihu pored njenog isceljujućeg dejstva na telo..Jača odbrambenu sposobnost organizma, ublažava bol i grčeve, poboljšava pokretljivost zglobova, Ova voda se koristi u balneoterapiji na osnovu njenog hemijskog i mineralnog sastava i pored terapeutskog učinka pomaže i kod psihofizčkog opuštanja i relaksacije što je za savremenog čoveka veoma bitno, jer je svakodnevno izložen stresu. Zbog svog pozitivnog uticaja, voda Laško se preporučuje za piće, pa tako u holu hotela imate česmu na kojoj možete piti ovu posebnu vodu. 
Ono što je jedinstveno je sigurno velika staklena kupola na koju su sigurno svi iz Laškog veoma ponosni.





 Ispod nje ili unutar nje se nalaze Termalni centar sa kompleksom bazena za opuštanje i uživanje u vodi.



Ajurvedski centar je isto tako jedna jedinstvena ponuda na ovim prostorima.



Tim čine nekoliko stručnjaka koji su došli iz Indije i svojom drevnim zdravstvenim tehnikama pomažu u detoksikaciji i uspostavljanju balansa tela i uma. Ajurvedanski stručnjaci čoveka posmatraju holistički i svoje znanje temelje na tri osnovna načela koje nazivaju doshe koje se glavni elementi u telu i od kojih zavisi naše zdravlje.One čine naše psihološko stanje, našu komunikaciju i naš pogled na svet. Ako su one u neskladu , čovek je bolestan, i obrnuto. Pored masaže i detoksikacije u steambath-u, prema Ajurvedskom učenju jako je bitno kakvu hranu unosimo u naš organizam. Zato u restoranu za večeru i doručak imamo posebno izdvojen corner sa ajurvedskom kuhinjom (koja je nenormalno ukusna i začinjena raznim travkama za poboljšanje varenja..)
Sa Ajurvedom ide i joga, koja je neraskidivo povezana sa istom. U Thermani Laško praktikuju tradicionalnu indijsku jogu ( sa indijskim licenciranim joga predavačima), tako da možete izabrati jedan od mnogobrojnih paketa koji sadrži baš ovo o čemu vam pričam... Ajurveda masaže, ajurveda ishranu i individualne časove joge.  Ja sam izabrala taj paket, i mogu vam reći da sam se za tri dana bukvalno preporodila.


 Kada smo već kod vežbanja, thermana ima najsavremeniju teretanu sa najdivnijim pogledom na reku Savinju. Na ovakvom mestu dobijete želju da vežbate svaki dan :)




Ispod veličanstvene staklene kupole, koja preko dana umnožava sunčeve zrake a uveče izgleda ka vasionski brod u svemiru, sa mnoštvom raznobojnih svetala koja se preslikavaju iz bazena...

         (slika preuzeta sa interneta)





Na raspolaganju imate, razne bazene sa vodopadima i talasima, sa brzom rekom i tri whirpoola...

 I imate bazen koji je povezan sa spoljnim , pa se možete kupati napolju i kada je izuzetan minus. 




Svet sauna se prostire na 675 m2 sa ukupno 7 različitih vrsta sauna, koje su savremeno opremljene.


Priuštite sebi nezaboravno opuštanje u slovenačkim termama...



Zahvaljujući specijalnoj ponudi Thermane Laško imamo više paketa -
 
PLAĆA 1, BORAVE 2 OSOBE    👈(KLIKNI NA NASLOV DA VIDIŠ VIŠE)

ZIMSKI RASPUST    👈  ( KLIKNI NA NASLOV DA VIDIŠ VIŠE)

ROMANTIČAN ODMOR ZA DVOJE 👈 (KLIKNI NA NASLOV DA VIDIŠ VIŠE)

Zakoračite u jedinstvenu oazu Thermane Laško i započnite putovanje koje će probuditi sva vaša čula...Vratićete se kući oporavljeni i popravljeni..Koliko su samo prekrasne #termelasko 

Trebaju Vam...Sigurna sam !!!

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.