, , , , ,

Kempinski Hotel Adriatic - San Letnje Noći

00:40:00



 Kempinski Hotel Adriatic je veličanstvena posveta nesvakidašnjoj lepoti Istarske obale. Autentičan i elegantno organizovan prostor, rafinirana tekstura kamena, stakla i drveta, pogled od koga zastaje dah.. samo su neke od karakteristika ovog jedinstvenog Hotela koji se nalazi u najlepšem delu Istre.

Spoj sofisticiranosti i na neki način apsolutna izdvojenost od ostatka sveta, učinili su da ovaj hotel postane kultno odredište gde mnogi dolaze da bi pronašli neophodnu dozu privatnosti. Kada dodjete da se odmorite nekoliko dana od svega, ovde vas čeka vrhunska usluga i nezaboravan boravak. 

Nedvosmisleno moderan, Adriatic uspeva da izbegne "gubitak duše", od čega pati veliki broj luksuznih hotela. Kroz velike staklene površine izviruje sunce i pirka morski povetarac. I sasvim je ok ako poželite da iz sobe gledate na stranu,tamo gde je prekrasan vrt, ali ono čime ja merim savršenu sobu , to je ta terasa sa pogledom na more i lagani Maestral koji pomera zavese pred zoru.. 





Ono što bih izdvojila kao nešto posebno je bazen koji se sastoji iz dva dela gde se u jedan od njih sliva blagi vodopad a iznad kog se nalazi prekrasna bašta gde se poslužuje doručak.

Slatki doručak po mom izboru 


Sa predivnim pogledom na Piranski zaliv i Italiju u daljini, imate utisak da je sve prirodni deo pejzaža. Razumljivo je da gosti veliki deo dana provode pored bazena i dva djakuzija.

Simple life


 Ako se spustite malom uličicom izaći ćete na najlepše uredjenu plažu koju možete da zamislite.



Sve je nekako mirno, tiho, bez bučnih turista, baš krojeno po mojoj meri. 


            


Uz sav taj diskretno urbanizovan luksuz Kempinski Adriatika, gostima nije uvek u prvom planu da istražuju okolinu, ovde imaju sve. Ali ako već požele,onda boravak u ovom delu Istre, ne bi smeo da prodje bez posete nekoj od vinarija, imate ih na stotine, prekrasnih, malih, smeštenih u brdovitim zaseocima unutrašnjosti Istre, sa jedinstvenom istarskom Malvazijom, ili moćnim Teranom. Uvek se setim one smešne konstatacije, jedne predivne dame, koja zvuči nekako ovako-" Da se ja pitam, leto bi smo proveli potopljeni u ledenu Malvaziju. Al, ko mene pita..."






Za večernji izlazak gosti hotela obično biraju restoran hotela, ili prekrasnu terasu tik uz lobi..Ukoliko pak žele da izadju "medju ljude", obližnji Umag ili Novigrad će zadovoljiti i najzahtevnije ...
Da ne spominjem sijaset malih konoba i restorana koji sa pravom mogu da pariraju bilo kom restoranu sa Mišelinovom zvezdom, u Istri je izbor doista prevelik.

Konačno po povratku,dočekaće vas zvezdano nebo i zvuci mora koji jedino remete tišinu ovog mesta. Noćno kupanje u bazenu ili djakuziju sa čašom konjaka pred spavanje, učiniće da se osetite nekako bliže bogovima. 





Kempinski  Hotel Adriatic bi, da ne postoji, trebalo izmisliti..A kada je već tu, onda u njega i treba otići..







You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.