, ,

KEMPINSKI PALACE PORTOROŽ

09:59:00




Ove godine sam neke svoje "već vidjene" destinacije ponovila, produbila, ponovo doživela.. i mogu da Vam kažem da uopšte nije loše. Čak šta više.. Došla sam do zaključka da ću u inat situaciji, da živim svoj život sa Instagrama. Nema varanja, nema prevare, sve je onako kako je prikazano...
Istra u maju, bila je jedan reset za dušu i SPA oporavak za ceo moj organizam. Prva polovina juna bila je rezervisana za business and pleasure varijantu, u Hotelu Kempinski Palace Portorož.. Pa hajmo onda redom..
Moderna vremena i globalizacija nisu uspela da izbrišu tragove aristokratskog stila odmaranja u Hotelu Kempinski Palace Portorož.
 Hotel sa istorijom dužom od možda većine hotela zajedno na Jadranu, bio je oduvek omiljeno mesto rafinisanih ljudi čija su čula izoštrena da prepoznaju sve čari koje pruža ovo mesto. 
Kempinski je centralna figura Portoroža koji  u svako doba godine izgleda nestvarno lepo, čisto, sredjeno, uglancano...Drvoredi, najmirišljavije ruže, na svakom koraku uredno posadjena lavanda, predivna plaža, vazduh koji priziva more. I onda se svaki put kao i ja zapitate: Zašto ne bih ostala ovde zauvek?




Kempinski Palace Portorož je mesto u koje se zaljubljuje na prvi pogled,zvuk, miris i ukus. Moja poseta istome bi se mogla svesti na beskrajno uživanje u hrani sa pečatom luksuza. 
Ali da se vratimo prvo zdanju i kako ono izgleda. 
To je jedan spoj klasičnog i modernog, spoj prošlosti i budućnosti. ..Dve zgrade jedna pored druge, jedna kao diskretan šarm buržoazije pretočen u ugodno šarmantno mesto za odmor i druga kao futurističko moderno zdanje za 22 vek. 





Miris mora, plavetnilo neba i zelenilo kojim je okružen ovaj Hotel , u koje god doba godine da dodjete mamiće vas da se ponovo vratite...
Kempinski je čarobna elitna oaza koja odiše bogatstvom, udobnošću i ljubaznošću, idealan za sve one koji cene tradiciju, otmenost i prefinjenost. Svuda gde god se okreneš su umetnička dela i antikviteti, dragoceni materijali najfinije izrade, luksuzni lusteri, raskošni kreveti, moderna kupatila, pogled na more koji oduzima dah..Utisak je da može da ponudi i najmoćnijim gostima nešto što nemaju u svojim domovima, jedinstven ugodjaj i iskustvo koje ne mogu doživeti na drugom mestu. 

Ovde te prosto razmaze. Kada smo kod toga već, o tome, koliko te razmaze, bacite pogled na sliku ispod, ovo me je dočekalo u sobi u povratku sa bazena...


































Doručak je božanstven, jedan od boljih koje sam iskusila, i divna stvar je da traje do podne. To je taj osećaj hedonizma, kada ti je sve podredjeno, kada možeš da dozvoliš
 sebi da spavaš duže a znaš da te doručak čeka. I to kakav doručak !!! A tek kakva kristalna dvorana, da sam na prvi mah pomislila da sam zalutala u Versaj...
Niko ne ostaje ravnodušan pred luksuzom i raskošću kristalne dvorane, tako da je skroz legitimno da se pretvarate da ste u nekom starom filmu..




Možete doručkovati i u prekrasnom stogodišnjem vrtu, kakva privilegija...






Hotel ima 164 delux sobe, 17 ekskluzivnih apartmana, od kojih je jedan luksuzni predsednički od 230 m2, i dva krovna aparmana sa hidromasažnim kadama na otvorenom. Slike od istih nemam jer je u ovom periodu hotel overbooking i sve sobe su unapred rezervisane celo leto :) 

Moja soba je bila u centralnom delu novog dela hotela, sa prekrasnim pogledom na bazen i more...Sasvim je ok ako poželite da gledate na drugu stranu gde je prekrasan vrt hotela, ali ono čime ja merim savršenu sobu, to je ta terasa sa pogledom na more i lagani Maestral koji pomera zavese pred zoru. 









Plaža je tu nadomak hotela, samo predjete put i tu ste,ali hotelski bazen nudi sve ono što vam je neophodno pa vam kao meni neće pasti na pamet da zakoračite izvan zone hotela. Slana voda u bazenu i djakuzi su bili sve ono što mi je potrebno za relax. Ako ste malo više razmaženi možete otići u SPA hotela koji nudi božanstvene masaže i tretmane. 

Ali o tome ću nekom drugom prilikom. Ovaj put bih se više bazirala na gastro ugodjaju koji ovaj hotel pruža.  

Ono što je Hotel Kempinski Palace Portorož učinilo nezaobilaznom destinacijom na mapi sofisticiranih hedonista, koji traže zadovoljenje svih čula je svakako vrhunska kuhinja dopunjena fantastičnim ambijentom.Možete izabrati izmedju Fleur de Sel restorana i restorana Sophia. 
 Moj izbor je pao na restoran Sophia. Restoran je inače dobio ime po Sofiji Loren koja je u vreme Tita bila redovan gost u Kempinski Palace Hotelu. Restoran je smešten u starom delu hotela i ima prekrasnu baštu. A što se tiče večere..Ona je bila božanstvena. Malo smo uz hranu degustirali neka od vrhunski vina.Svako vino traži svoje jelo i vice versa.. Vino pobudjuje apetit, profinjuje i uzdiže ukus hrane, doprinosi dobrom raspoloženju za stolom. Ali ne ide bilo koje vino uz bilo koju hranu. Neka pravila postoje. Što god da probate nećete se razočarati. 




Ovde život izgleda mnogo bolje nego Instagram.

Na meniju koji se zove SAILORS SPECIAL su se smenjivali-


Škampi tatar, pikantna marinada, rabarbara, jagode (Scampi tatar, spicy marinade, rhubarb, strawberries )
--
Kremasta čorba od crvenog krastavca, kremasta čorba od špargli, crvena kozica, špargle (Red prawn creamy soup, asparagus creamy soup, red prawn, asparagus) Crni rižoto s lignjama, marinirane lisne ruže -(Black risotto with calamari, marinated calamari roses)
Hobotnica se slaže s fermentiranim belim lukom i timijanom, pireom od pečenog korenastog povrća, umakom od hobotnice- (Octopus confit with fermented garlic and thyme, oven-baked root vegetables puree, octopus sauce)
Dekonstruirana je Pavlova

Valrhona Opalys 33% bijela čokolada chantilly, Varlhona Inspiration ganache jagoda, umak od jagode i bergamota, sorb jagoda, hrskava merengue (Deconstructed Pavlova-Valrhona Opalys 33% white chocolate chantilly, Varlhona Inspiration strawberry ganache, strawberry and bergamot sauce, strawberry sorbet, crispy merengue)... što god da je božanstveno je...


Ono što svima nama opterećenima dinamikom poslovnih obaveza i pregrejanim tempom svakodnevnog života nedostaje jeste izvor pozitivne energije i kraljevski tretman. Ako želite da svoj odmor učinite nezaboravnim i da date novi sadržaj vrelim letnjim danima, da dobro "napunite baterije" ne morate da idete na drugi kraj sveta.Dovoljno je da trknete do Portoroža. 
I nećete zažaliti ni za jednim trenutkom...
 A sada, put pod noge i pravac Kempinski Palace Portorož.

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.