, ,

Kempinski Hotel Adritic - Istra Savudrija

13:15:00







Istra je moj reset za dušu. Mesto na kom postajem u potpunosti svesna sebe kao osobe koja je imala sreću i priliku da do sada u životu vidi i oseti šta to ona sve ima da pruži. Koliko god da nas privlače atraktivna nova mesta, čiji su predeli nedovoljno istraženi, nekada nam je potrebno da se vratimo onim uobičajenim dobro znanim destinacijama, koje nas specifičnom energijom vraćaju u život. I mada nam je gotovo svaki njihov kutak već poznat , uvek se desi da otkrijemo neko novo mestašce za uživanje. Ako bi se vratili na početak onda bi krenuli od letovanja u kampovima Rovinja i Marede pa bi putujući kroz vreme stigli do najluksuznijih hotela koji se mogu pronaći na ovom delu Jadranske obale. Od svih hotela u ovom delu Istre, neki ipak prednjače. "Kempinski Hotel Adritic" je jedan od njih. To je mesto gde je moguće uživati kao u pravoj bajci, buditi se u rajskom ambijentu. Meni je Kempinski Adriatic došao kao beg od svakodnevnih obaveza, odmor za dušu, telo i um. Ovde je stres davno zaboravljena reč. Kada se povede razgovor o godišnjim odmorima, kao da nam nestane ideja i vrtimo se u uskom krugu mogućeg izbora. Obično su to Grčka i Turska . I to je super ako ste običan turista koji je zadovoljan što leži na vrelom pesku i puni svoje baterije da bi izdržao do sledećeg letovanja. Meni treba više. Ja moram da imam ambijent oko sebe, ljubaznu uslugu, moram da se tih par dana osećam nekom bitna i da je sve podredjeno mojim željama. Moram da imam čisto more, prekrasnu plažu, luksuzno kupatilo, preudobne raskošne krevete, spa i masažu za uživanje i vrhunsku kuhinju. I pogled. Moram da imam onaj balkon sa pogledom na more koji mi ceo život nedostaje. Ovo su potrebe malo zahtevnijih gostiju poput mene. 





U slučaju da ste golfer, scenario je potpuno drugačiji.
 Destinacija za odmor se odredjuje na osnovu toga da li u blizini ima golf teren ili ne, ili čak da li u sklopu hotelskog kompleksa postoji golf teren.

S obzirom da je ponuda na našim prostorima vrlo oskudna, zaljubljenici u golf moraju sami da se snalaze i tada mašta dolazi do izražaja.. A kada vam se mašta ostvari onda se nadjete u mestu koje koliko god liči na golf teren, liči i na jednu ogromnu prekrasnu baštu. Da, takav je golf teren koji se nalazi u sklopu ovog hotela. Destinacija Istra, mesto Savudrija u blizini Umaga, Kempinski Hotel Adriatik - zadovoljava potrebe i najzahtevnijih gostiju. 
Sve ono gore što sam nabrojala za zahtevne goste i ljubitelje golfa je sve što ćete pronaći u ovom hotelu. Ovo mesto pruža jedinstven ugodjaj i iskustvo koje se ne može doživeti na drugom mestu. 





Otvoren je 2009, kao prvi hrvatski luksuzni golf i spa resort na moru sa pet zvezdica. Sa 186 ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, dva restorana, tri bara, Spa Centrom Carolea koji je jedan od najvećih u kom sam bila, prostire se na 3000 m2, ima predivno uredjenu plažu, na kojoj se nalazi i poseban konferencijski centar, u sklopu hotela su i mala kapelica ukoliko odlučite da se na ovom mestu venčate ( što ćete priznati je vrlo privlačna ideja -za one koji još uvek nisu rekli svoje sudbonosno DA), tu je i Golf Club Adriatic, prvi istarski golf teren sa 18 rupa. 





 


"Projektanti hotela su arhitekte-Eligio Legović, Matjaž Ivanić,Igor Pangos i Rok Zevart, dok je igralište za golf s 18 rupa projektovao Diethard Fahrenleitner. Dizajner enterijer je Consonni International Contract, renomirana talijanska  kompanija sa međunarodnim referencama (Armani hotel Dubai, luksuzne jahte Azimut). Hotel ima 165 soba i 21 apartman od kojih su 2 predsednička apartmana (Henry Morgan - 254 m2 + 548 m2 terase; Jure Grando - 263 m2 + 548 m2 terase), svaki s jednom spavaćom sobom i mogućnošću povezivanja s apartmanom Junior " 




 

Što se tiče Spa Centra CAROLEA, on je  dizajniran u grčko-rimskom stilu, ime je dobio po vrsti mediteranske masline. Pored unutrašnjih, spoljašnjih bazena i djakuzija, imamo i relaks zonu sa nekoliko vrsta sauna, hamam i centar za ulepšavanje i masažu.  Spa nudi najrazličitije wellness tretmane za negu tela i opuštanje. Hotel je u toku mog boravka imao specijalnu akciju od 30 % popusta na sve vrste masaža u toku radnih dana u nedelji a vikendom je bio popust na hamam.


  Kempinski me je oduševio po visokom standardu i profesionalizmu zaposlenih, koji su veoma prijateljski nastrojeni i spremni da vam u svakom trenutku izadju u susret i ispune svaku vašu želju. 
























A kada smo kod golf terena, ako se pitate šta je to tako magično u golfu da i najveći protivnici već posle prvog susretu s golf štapom i lopticom postaju zavisnici ove igre? Umesto odgovora najbolje da dodjete ovde u Kempinski Hotel Adriatic i uverite se sami. Ja još uvek odolevam i samo sa oduševljenjem gledam očaravajuće zeleno prostranstvo. 


Da se dogovorimo, ovog leta, može ovako : Umesto masovnih letovališta, gužve i vreline, odmor provedite u tišini, svežini i lepoti..U ogromnoj bašti čuvenog golf terena Kempinski Adriatik Hotela i na balkonu sa pogledom na najlepši zalazak sunca na Jadranu. 



Vidimo se tamo !!!


Udaljenost-Trst (Italija) 90 km, Pula (Hrvatska) 90, km Ljubljana (Slovenija) 150 km, Rijeka (Hrvatska) 176 km, Venecija (Italija) 217 km, Portorož (Slovenija) 15 km "

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.