,

Eucerin- odgovorno ponašanje na suncu #suncaneavanture

10:11:00





Kako približiti deci danas nešto a da im to ne bude dosadno i smaranje? 
Oni danas mnogo brže uče nego što smo mi u njihovim godinama. 
Zamka su proteze u obliku mobilnih telefona i kompjutera i ta neophodnost srastanja sa tehnologijom je zakon vremena. Svidjalo se to nama ili ne. Kada deci kažemo neki nepoznatu reč ili nešto što ne znaju oni odmah potegnu telefon i Google, i brži su od nas. Onda kada treba da im serviramo da nauče nešto, na koji način im to približiti a da ih to zaintrigira i bude im zanimljivo ako ne putem kompjutera i igrica. Eucerin je u tome postao inovator. Osmislio je jednu igricu kroz koju bi deca trebala da nauče kako da se zaštite od sunca i sačuvaju svoje zdravlje. Kako ona funkcioniše i šta je u pitanju, pročitajte u produžetku teksta.

"UPOZNAJTE CERIJA!

Oduvek želiš da se ti i tvoji roditelji složite oko vremena koje provodiš igrajući igrice? Konačno imamo dobru vest za tebe – taj trenutak je stigao! U svet igrica došao je Ceri! Prolazeći njegove sunčane avanture, dobro ćeš se zabaviti, a tvoji roditelji će biti zadovoljni jer će te junak ove igrice naučiti kako da se zaštitiš od sunca i sačuvaš svoje zdravlje
Ko je Ceri?
Ceri je jedno potpuno čudesno biće. On živi u Čarobnom vrtu, u igrici „Sunčane avanture”, a njega i njegove drugare na uzbudljivom putu kroz Čarobni vrt čekaju brojne uzbudljive dogodovštine. Na tom putu u stopu ih prati sunce i preti da im pokvari planove.
Šta je Cerijev zadatak?
Cerijev zadatak je da pojede što više šargarepa i pokupi što više dijamanata, da bi do kraja svog puta osvojio što više zvezdica. Ali, to nije sve. Da bi u tome uspeo, mora da se uspešno zaštiti od sunca, čije je zračenje u pojedinim periodima dana opasno za njegovo zdravlje. U suprotnom, njegova koža će umesto plave postajati ljubičasta i on će gubiti snagu koja mu je potrebna da osvaja poene.
Šta Ceri radi da osvoji što više poena?
Ceri trči, skače, pije sokić da nadoknadi tečnost koju pri tome gubi, jede što više šargarepa koje osnažuju njegovu kožu u borbi protiv štetnih uticaja sunca i koristi sredstva za zaštitu od sunca. Šta mu je na raspolaganju? Sve po redu: šešir da prekrije glavu, majica da zaštiti gornji deo tela, naočari za sunce da sačuva oči i, na kraju, krema za zaštitu od sunca. Takođe, Ceri se, kada je sunce najjače, sklanja u hlad drveća Čarobne šume, a ako mu pomogneš, na tvoj klik zaštitu će potražiti i u kući gde ga čekaju dodatni poeni.
Kako da tvoj Ceri osvoji maksimum poena?
Za to je važno da dobro pratiš raspoloženje” sunca iznad Čarobnog vrta. Ono je čas nasmejano, čas ljuto. Dok je sunce nasmejano, a to je ujutru kad se Ceri probudi i tokom kasnog popodneva kad sunčevo zračenje nije mnogo jako, tvoj Ceri može bezbedno da bude na suncu i juri šargarepe i dijamante koji ti donose poene. Kada je sunce ljuto, a to je u periodu između 11 sati prepodne i 4 sata popodne kada je sunčevo zračenje jako, važno je da se Ceri, kao i ti, dobro zaštiti. U zavisnosti od toga koliko je sunce ljuto” izabraćeš i način na koji će se štititi: odećom, kremom ili sklanjanjem sa sunca u hlad šume ili kuće. Što je bolje zaštićen, Ceri će biti snažniji i osvajati više poena!
Zašto je sunce Cerijev neprijatelj?
Sunce nije Cerijev neprijatelj. Sunce je super i biti na suncu je sjajna stvar. Ali, sunce ima dve strane . Svoju negativnu stranu, opasnu po našu kožu, sunce pokazuje kada je visoko na nebu i kada je njegovo zračenje najjače. Zato Ceri treba pažljivo da prati uputstva igrice i uči kako da se najbolje zaštiti da njegova koža ne poljubičanstveni”. Kao što i tvoja na suncu može da pocrveni, a to ne samo da boli, nego može da bude i veoma opasno za zdravlje."

"Igrica za decu Sunčane avanture” može se besplatno preuzeti sa Google Play i Apple Store prodavnica, a osmišljena je u okviru društveno odgovorne kampanje „Zaštita za sve”, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Cilj kampanje „Zaštita za sve” je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. U okviru ove kampanje, tokom 2018. godine, organizovana je sistemska edukacija o odgovornom ponašanju na suncu, kojom je obuhvaćeno preko 10.000 dece ranog školskog uzrasta. Tom prilikom, šest škola u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dobilo je UV indikatore, specijalne merače UV zračenja, koji su postavljeni na vidna mesta na ulazima škola. U toku ove godine, sa istim ciljem, u okviru kamapanje Zaštita za sve” organizovana je online edukacija za učitelje o zaštiti od sunca, kao i konkurs sa temom Dva lica sunca”. Među stotinama radova učitelja i đaka osnovnih škola iz cele Srbije pristiglih na konkurs izabrani su najbolji, među kojima je 20 škola dobilo UV indikatore, 5 najboljih radova učitelja jednodnevni izlet za svoje odeljenje, a jedno odeljenje opremanje učionice."

Ovako izgleda igrica, instalirajteje svom detetu, približite mu na najzanimljiviji način kako da se sačuva od štetnog delovanja sunca. 
A sada da proglasim dobitnice 

EUCERIN AQUA porin Active Nagradne igre-

Sa Instagrama su izvučene -
-Katarina_Zivkovic
-Kocic_Emmilija
-Italistfashion

Sa Facebooka su izvučene dobitnice-
-Danijela NikoliĆ
-Tatjana Blecic Aleksov
-Mila Simeunovic

Molim dobitnice da mi pošalju podatke u dm na FB ili Ig da mogu da im pošaljem poklone.
Hvala !!!!




You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.