Hyalu B5 SERUM - La Roche Posay RECENZIJA

01:47:00





HYALU B5 SERUM je nešto najbolje što sam priuštila svojoj koži u poslednje vreme. Za najkraće moguće vreme sam primetila čvrstoću i bolji tonus kože. Nakon nekoliko dana koža lica mi je postala "JEDRA", i to mi je nekako najpribližnija reč da opišem stanje moje kože.
Ovim postom se nadovezujem na predhodni, u kom sam vam već spominjala ovaj proizvod, i pisala o nekim smernicama kako bi trebali da se brinemo o svojoj koži. 
Pa evo i deo teksta odande, da bih mogla da nastavim priču.

Danas već krajem dvadesetih zapažamo znakove starenja, kasnije ulaskom u tridesete moramo pronaći saveznike koji će nam pomoći da nam koža ostane koliko toliko mlada. Mladolikost kože zavisi od kolagena i hijaluronske kiseline. U mladosti hijaluronske kiseline u organizmu ima dovoljno, ali s godinama njen nivo opada i to drastično. Koža gubi elastičnost, pojavljuju se bore, kosa opada, nokti se lome, sluzokoža vam je suva, zglobovi zaribaju...Način života još više doprinosi tome.. stres, pušenje, loša hrana.. 




Vremenom sposobnost organizma da proizvodi hijaluron se smanjuje ( po nekim podacima gubi se oko 2%godišnje), što ima vidljive posledice na celokupni organizam i njegovo stanje. Da bi koža održala tonus i elastičnost potrebno je povećati unos Hijaluronske kiseline.



Taj unos Hijaluronske kiseline ali u dubinski deo kože, nije moguće nadoknaditi kremama. Isto tako s godinama i kolagen u našoj koži propada jer on direktno zavisi od količine hijaluronske kiseline u njoj. Od hijalurona zavisi proizvodnja kolagena. Ako bi želeli da podstaknemo proizvodnju kolagena moramo voditi računa o osetljivosti kože. La Roche Posay je kreirao formulaciju koja obnavlja i revitalizuje i najosetljiviju kožu. 


Imajući u vidu ulogu koju hijaluron ima na kožu, La Roche Posay je napravio inovativni proizvod koji u sebi ima dve vrste hijaluronske kiseline, vitamin B5 i Madecassoside bioaktivnu komponentu dobijenu iz biljnog ekstrakta Cantella asiatica...
Ove dve vrste hijaluronske kiseline deluju na svim nivoima. To je Hyjaluronska kiselina velike molekularne mase i male molekularne mase. 
Ranije se u kremama nalazila samo Hyjaluronska kiselina velike molekularne mase. Tu nailazimo na problem. Ona ima delovanje samo na površinski sloj kože, tamo gde su površinske bore. Ona ne može da udje u dublje slojeve kože jer ne možete ugurati "slona u mišiju rupu"- figurativno rečeno. I onda dolazimo do zaključka da smo "dzaba krečili"- ili dzabe mazali, jer smo problem rešavali samo površinski a tamo odakle je srž problema u dubini, nismo mogli ni da pridjemo. 
Dakle Hyalu B5 rešava problem na površini stvarajući nevidljivu barijeru na površini kože zadržavajući vlagu i popunjavajući fine i plitke bore. Sa Hijaluronskom kiselinom male molekularne mase, Hyalu B5 Serum prodire u dubinu kože popunjava i podstiče medjućelisku obnovu, deluje na one duboke bore, i podstiče proizvodnju kolagena.

Još jedan sastojak koji je veoma bitan a nalazi se u ovom fantastičnom proizvodu je Vitamin B5 ili Pantenol, koji obnavlja osetljivu kožu. I još jedan sastojak koji upotpunjuje ovu formulaciju a to je Madecassiside biokativna komponenta dobijena iz biljnog ekstrakta Cantella asiatica. Koliko sam shvatila, ovaj sastojak  je omiljen kod dermatoloških stručnjaka. Pokušavam da vam objasnim zbog čega je Hijaluron toliko važan za našu kožu, znači on se pretežno nalazi u prostoru izmedju ćelija i njegova sposobnost je da vezuje i zadržava velike količine vode sa sobom, čak 50 puta veće od sopstvene težine. kako dovlači i zadržava vlagu stvara hidrantne uslove koji podstiču stvaranje novog kolagena i elastina a te ti komponente (Hijaluron, kolagen i elastin) su upravo zaslužne za punoću, elastičnost i sposobnost obnavljanja kože. Starenje dovodi do posledica gubitka dubinske vlage koju ne možemo vratiti kremama, što sam već napomenula gore u postu. Nadam se da Vam je ovaj začarani krug sada mnogo jasniji. 


Pakovanje HYALU B5 SERUMA nam dolazi u maloj plavoj staklenoj bočici od 30 ml. sa pipetom. Deluje onako minimalistički, labaratorijsko-apotekarski. Tečnost je providno, sluzava i ima prekrasan miris. Kada se nanese, brzo se upija i ne ostavlja lepljiv trag. Koža odmah nakon upotrebe sine, tako da je idealan za korišćenje pre Makeupa.

Reći ću vam samo da su rezultati ispitivanja korišćenja HYALU B5 SERUMA zapanjujući, 71% njih je potvrdilo smanjene bore, a 87% da im je koža elastičnija... Mislim da je to sasvim dovoljno da ga počnete odmah koristiti.

Preporučena maloprodajna cena * : La Roche Posay Hyalu B5 seruma, 30ml. je -4.150,00 RSD.





Da li ste ga probale ?

You Might Also Like

3 comments

  1. Planiram da ga probam bez obzira što je izazvao lavinu begativnih komentara! Drago m8 je da si podelila svoje impresije sa nama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nazalost nisam probala,ali bih rado,mada to kod mene zavisi od finansija,potrudicu se,deluje savrseno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Probala sam serum, i prezadovoljna sam. Koža djeluje punije, elastičnije i bore su zaglađene. Fadil sam mezoterapiju iglom i mogu reći da ovaj serum ima veom a sličan efekat. Koža mi je suva i dehidrirala, za sada pomaže.

    OdgovoriIzbriši

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.