,

HYALU B5 SERUM - LA ROCHE POSAY

12:18:00





Čvrsta i "jedra" koža je nešto o čemu svi sanjaju kada prevale četrdesetu godinu. Kada je granica kada bi trebali početi razmišljati o nekoj anti-age nezi, da li genetika ima veze sa starenjem, koliko vode dnevno treba unositi u organizam da bi očuvali mladalački izgled kože... su samo neka od pitanja na koja treba odgovoriti. Sećate se da sam vas pitala sve to u anketi na Instagram Soryju, i da sam vam obećala odgovore.
 

Upravo povod za sve ovo je jedan novi proizvod od brenda La Roche Posay, koji imam priliku da koristim već skoro dva meseca. To je već sada svima poznati HYALU B5 SERUM, koji je napravio pravu pometnju na tržištu i oko koga se digla velika prašina. 


Koliko čest ste se susretale sa serumima?  Da li ih koristite, samostalno ili u kombinaciji sa kremom, čemu oni uopšte služe? Dakle, serumi su dodatna nega, koriste se uglavnom radi dodatne hidratacije, za brisanje bora, kao pomoć protiv hiperpigmentacije ( fleka na koži ), za elastičnost i oporavak iste. Mogu se koristiti samostalno ali uglavnom se koriste pre nanošenja kreme. Koristite ih ujutro i uveče. Po meni je serum jedna vrsta koncentrata koja ima u sebi mnogo više delujućih sastojaka u odnosu na kremu. U kombinaciji sa odgovarajućom kremom možete brzinski oporaviti svoju kožu, serum i krema će medjusobno poboljšati delovanje. 
 

La Roche Posay nam je priredio jedan prekrasan event u jednom divnom Hotelu, gde nam je Dr. Nevenka Dokmanovic otkrila tajnu lepe i negovane kože, par nekih caka i saveta kojih se valja pridržavati a ujedno nam je i predstavljen Hyalu B5 Serum. 
 
Prvo moramo razrešiti jednu nedoumicu a to je da GENETIKA nije presudno zaslužna za naš izgled kože. Ona je ta od koje 30 % zavisi izgled naše kože, ostalih 70% je u našim rukama. Tih 70% je sve ono kako negujemo kožu, koliko vode unosimo u organizam, da li se izlažemo suncu, vetru, solarijumu..., šta jedemo, koliko treniramo, da li smo izloženi stresu i kako reagujemo na njega...Kada treba krenuti sa negom kože, pogotovo sa anti-age negom? To je veoma individualno, postoje žene čija koža u četrdesetim izgleda bolje nego kod nekih devojaka u kasnim dvadesetim. Preporuka je da izmedju nekih 20-30 treba redovno čistiti kožu lica i koristiti kreme koje su lagane i hidrantne, nikako noćne teške anti-age kreme koje imaju tendenciju da zapuše pore kod mlade kože i izazovu pogoršanje i pojavu akni. Morate prilagoditi kreme svojim godinama. Zato i postoji podela kod farmaceutskih kuća na kreme koje se koriste od -do.

Vezano za navike vežbanja, doktorka preporučuje umereno vežbanje kod žena, nikako više od tri puta nedeljno.  Razlog zbog koga ne treba da preterujete sa teretanom je taj jer podstičete preterano lučenje testosterona koje je kod žena veoma primetno u vidu akni, izostanka menstrualnog ciklusa, izraženog rasta malja, jednostavno utiče na lepotu žene u negativnom smislu... Samo ne treba preterivati jer utiče na celokupni izgled kože. Kao i u svemu treba napraviti balans i biti umeren. Mnogi poremećaji i bolesti mogu biti izazvani nepravilnim radom žlezda koje luče testosteron ( sindrom policističnih jajnika, dijabetes...) Zbog toga je veoma važno šta jedete i koliko vežbate da bi napravili uravnoteženost nivoa hormona u organizmu. Stres je jedan od izazivača visokog nivoa testosterona u organizmu. Zato uživajte, opustite se, jedite što više ribe, avokada, ovsenih pahuljica, maslinovog ulja, semenki i orašastih plodova... a manje crvenog mesa, nezasićenih masti, šećera...Isto važi i za konzumaciju proteina, poprilično se dovode u vezu sa pojavom akni na koži. 

Nikako ne koristiti solarijum !!! Pored toga što će vam koža izgledati mnogo starije i dehidrirano dovodite sebe u situaciju da imate ozbiljnih zdravstvenih problema. Postoji jedna grupacija ljudi koji povremeno ide u solarijum, što Doktorka reče to su oni " neće mi biti ništa ako odem na pet minuta pre svadbe, pet dana po pet minuta pre mature, pre mora " , e takvi su povećali za 6 % mogućnost dobijanja melanoma kože. Znači Solarijum ni pet sekundi a ne pet minuta. 
Morate znati kakva vam je koža, isto tako znati napraviti razliku izmedju suve i dehidrirane kože. Suva koža je takva po strukturi, dehidriranu smo sami mi napravili ne koristeći adekvatnu negu. Da bi povratili dehidriranu kožu u normalu, moramo piti dosta vode, i koristiti blage hidrantne kreme. 
Tu na scenu stupa gore pomenuti Hyalu B5 , koji dokazano za veoma kratko vreme vraća hidriranost koži. 

Danas već krajem dvadesetih zapažamo znakove starenja, kasnije ulaskom u tridesete moramo pronaći saveznike koji će nam pomoći da nam koža ostane koliko toliko mlada. Mladolikost kože zavisi od kolagena i hijaluronske kiseline.U mladosti hijaluronske kiseline u organizmu ima dovoljno, ali s godinama njen nivo opada i to drastično. Koža gubi elastičnost , pojavljuju se bore, kosa opada, nokti se lome,sluzokoža vam je suva, zglobovi zaribaju...Način života još više doprinosi tome.. stres, pušenje, loša hrana.. 
 

Vremenom sposobnost organizma da proizvodi hijaluron se smanjuje ( po nekim podacima gubi se oko 2%godišnje), što ima vidljive posledice na celokupni organizam i njegovo stanje. Da bi koža održala tonus i elastičnost potrebno je povećati unos Hijaluronske kiseline.


Imajući u vidu ulogu koju hijaluron ima na kožu, La Roche Posay je napravio inovativni proizvod koji u sebi ima dve vrste hijaluronske kiseline, vitamin B5 i Madecassoside bioaktivnu komponentu dobijenu iz biljnog ekstrakta Cantella asiatica...ali o njemu ćemo u narednom postu. 

Reći ću vam samo da su rezultati ispitivanja korišćenja HYALU B5 SERUMA zapanjujući, 71% njih je potvrdilo smanjene bore, a 87% da im je koža elastičnija... Mislim da je to sasvim dovoljno da ga počnete odmah koristiti.


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.