,

TART SA MALINAMA

01:16:00

ALMOST SPRING... Još malo pa proleće... Da se radujemo, svakako bi trebali. Ionako nisam zimski tip osobe, zima mi prija jedino na planini, a ni tamo ne mogu dugo da izdržim. Iako ne gajim ljubav prema hladnoći, jedino lepo u svemu tome što je porodica nekako na okupu i što se spremaju sve one najdivnije stvari za pojesti.. Kada izviri sunce nikako mi se ne da da kuvam, mesim, pečem...Radije bih sedela u nekoj bašti, pila kaficu i hvatala prve tople zrake..da se ogrejem. Zvučim kao neka baba, ali fali mi vitamina D. I vitamina SEA. To je ono što mi ceo život fali. Sunca i mora nikad mi dosta. I dokle god traje ova hladnoća ja pravim nešto što me podseća na proleće. Vadim one predivne maline iz zamrzivača i smišljam šta bih... 
 Znam, opet ću praviti TART. 
Tart -testo i samo voće.. 

  TESTO ZA TART 

 120g putera 
250-280g brašna 
100g šećera
 1 jaje 
korica i sok od pola limuna 
malo hladne vode 2-3 kašike

 





Puter iseckajte na listiće, pazite da vam se ne rastopi, pomešajte sve sastojke, ja ih mešam mikserom-sa dodacima za testo. Kada se napravi lopta, uvijte je u foliju i u frižider na pola sata do sat. To vam je osnova, ja tako uvek pravim testo za TART i pokazalo se kao odlično. Izvadite testo iz frižidera, razvaljajte ga oklagijom u obliku tepsije za Tart, pritisnite na dno, i u ivice, izbodite viljuškom dno i stavite u rernu da se peče na 175 C jedno 10-15 minuta. Testo treba da dobije zlatnu boju. 
U medjuvremenu ...pravite 👇

  FIL ZA TART 

 500g malina 
100g šećera 
1 puding od vanile 
2-3 vanil šećera ili malo ekstrata od vanile malo vode

 




U posudu stavite maline, malo vode i šećer, neka se kuva, nemojte mešati intezivno da bi maline zadržale oblik. Puding razmutite u malo vode, kao kad pravite uobičajeni puding. Izručite u smesu sa malinama i dobro izmešajte. Nemojte dugo kuvati, dovoljno je minut. Izvadite testo iz rerne,prelijte fil i vratite da se peče otprilike 35 minuta.

 
GOTOVO...Tart se mora ohladiti, do tada će vam se stegnuti fil.. PRIJATNO Kako vi pravite TART?

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.