Kako se osloboditi akni ?-La Roche-Posay EFFACLAR DUO+UNIFIANT

01:00:00





Evo nas u još jednoj edukativnoj priči o nastanku akni, i kako se boriti sa njima. 
La Roche-Posay se ozbiljno bavi ovim problemom i kod njih na stranici možete pronaći odgovore na većinu pitanja koja muče osobe sa aknama. 

"NEPRAVILNOSTI NA KOŽI IMA VIŠE NEGO ŠTO MISLIŠ

VEĆINA: 76 % tinejdžera pati od akni.

POMOĆ: 1 od 3 tinejdžera traži pomoć dermatologa zbog akni.

SAMOPOUZDANJE: 76 % mladih smatra da im akne smanjuju samopouzdanje.

POGLEDI: 77 % mladih sa aknama smatra da im je neprijatno kada ih drugi gledaju.

LEĐA: 43 % tinejdžera, posebno muškog pola, ima akne i po leđima.

NASLEDNOST: 68 % tinejdžera koji pate od akni imaju brata ili sestru koji pate od akni.

ODRASLI: 59 % odraslih žena sa aknama imalo je akne već u tinejdžerskom dobu."

Kada vidite nekog ko ima savršeno lice nemojte da vas to baca u očaj..Taj neko treba da vam bude motivacija da jednog dana vaša koža treba da izgleda tako. Bavite se sobom i isplanirajte kako da dodjete do toga. Psiha je presudna u ovakvim situacijama. Pre nego što posegnete za bilo kakvim lekovima, antibioticima, kortikosteroidima, pokušajte svoju kožu da sredite ishranom. Da li ste znali da hrana može da smiruje ali i da izaziva upale na koži?  Meni je potpuno logično da je jako bitno ono što unosimo u sebe isto koliko i ono što mažemo na sebe. 
Šta je dobro za kožu? 
Potrebno je da u organizam unosite "kožne" vitamine, pod tim se podrazumevaju vitamini B grupe, folna kiselina, A, E, C.
Unosite više proteina ali nemojte da preterujete sa njim.
Bobičasto voće je odlično zbog antioksidanata. Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama.( sardine, skuše, losos...), orašasti plodovi poput oraha, badema.. su takodje korisni za kožu.
Mlečni proizvodi 
Povećan unos mlečnih proizvoda izaziva nastanak akni. Smanjite unos i pratite rezultate.
Čokolada
Ukoliko primetite da vam čokolada smeta i da vam se koža pogorša nakon unosa iste, izbegavajte je. Ne postoje čvrsti dokazi da čokolada izaziva nastanak bubuljica, pogotovo ne tamna koja je prepuna antioksidanata.
 Slatkiši i belo brašno
prouzrokuju nastanak akni. Držite se što dalje od grickalica, slatkiša i proizvoda od belog brašna.
Alkohol
Ne postoji direktna povezanost u konzumiranju alkohola i nastanku akni. Medjutim alkohol isušuje kožu kojoj je potrebna konstantna hidratacija da bi bila lepa i sveža. Prema tome-izbegavaj alkohol.



 Kako ishrana u mnogome utiče na nastanak akni i na celokupni izgled vaše kože, isto tako veliki uticaj ima i gradsko okruženje, sunce, smog i stres.
"Jedan od najvećih gradskih stresova je zagađenje. Sitne čestice prašine poznate i kao PM 2.5 mogu se provući kroz zaštitnu barijeru kože i napraviti štetu. One pokreću lančanu reakciju koja započinje oksidacijom sebuma na površini kože, a sledi povećana tvorba masnoće i hiperkeratinizacija – više mrtvih ćelija na površini." Rezultat stvaranje većeg broja mitesera i pojava novih akni.
Jedna od većih zabluda je da je sunce prijatelj kože sklone aknama, da ih isušuje i leči. Nažalost ova teorija  je totalno pogrešna. Isušujući efekat sunca prouzrokuje lučenje masnoće a u kombinaciji sa zadebljanim gornjim slojem kože začepljuje pore. Potpuni efekat sunca na kožu sklonu aknama da ono menja svojstvo kože i čini je sklonijom aknama. 
Naučna istraživanja dokazuju vezu izmedju visokog nivoa stresa i jačine akni. Dakle stres je pokretač akni. 
Normalno je da se osećate frustrirano i da problemi sa kožom utiču na vaše samopouzdanje. Ali tome možete stati na kraj- poslušajte savete stručnjaka, koristite adekvatne kreme ( La Roche-Posay EFFACLAR DUO+UNIFIANT)bavite se sportom, odmaknite se od monitora, provodite vreme na svežem vazduhu, korigujte svoju ishranu i radite ono što volite. Budite srećni. Zablistaćete iznutra i spolja.. To će primetiti svi a vaša koža će vam biti zahvalna...

Kako se vi borite sa bubuljicama ? Da li menjate nešto u ishrani i načinu života i koju kozmetiku koristite?






You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.