Urban Decay NAKED 2

01:28:00


U prevelikoj ponudi paleta senki za oči, pogotovo onoj FAKE pisaću vam o jednoj od najboljih ali Originalnoj i zbog čega je važno da koristite baš te originalne a ne kineske kopije.
Kao i većina vas svakodnevno se susrećem sa prodajom kopija po društvenim mrežama. U prvo vreme sam mislila da postoje samo osobe koje vole da kupuju kopije, medjutim kasnije sam shvatila da ima žena koje ne prave razliku i misle da se Urban Decay i Mac šminka može kupiti za 1000 RSD.
Nemojte da mislite da sam snob koji je u stanju da da 50€ za paletu senki za oči, samo da bi kupio brend.
Ja sa tim brendom kupujem kvalitet, sigurnost i proveren proizvod. Ne bh da poredim postojanost boja a o riziku koji stavljate na svoji kožu užasno mi je i da pišem. Dakle kineske kopije šminke NE TREBA da kupujete, iz razloga što nisu kontrolisane, što postoji mogućnost da su napravljene od radioaktivnih materijala a sve to kroz kožu ulazi u vaš organizam, što su nekvalitetne i nepostojane, što postoji mogućnost da unakazite svje lice i kožu za čitav život. 
Da raščistimo stvari: Urban Decay ne možete kupiti u Srbiji, ne možete kupiti na raznim FB stranicama ili Instagram profilima ,ili na nečemu što se ove godine nazivao "Sajam kozmetike"  za 900 RSD.


Na fotografiji je štand sa kineskim kopijama Urban Decay brenda, regularno se prodavao na Sajmu kozmetike u Beogradu. Zaključak je - Da nije ni čudo gde smo, kad se izmedju ostalih ovakve stvari dozvoljavaju.

Urban Decay ima da se kupi samo na oficijalnom sajtu ove Beauty kuće http://www.urbandecay.com/eyes/eyeshadow u Sephora objektima u Evropi i na par sajtova, čije adrese ću vam ostaviti na kraju posta.
 Naked ne postoji 4,5,6,7,8.... to bi trebalo da zna svaka normalna žena. Naked je napravio Naked, Naked2, Naked3 i Naked Smoky palete.
 

Urban Decay je nenadmašan kad su u pitanju senke za oči. Možda je mrtva trka izmedju njega i Mac-a ali ja sam se uglavnom opredelila za Naked kad su u pitanju palete. Za sada imam 2. i ona bi trebala biti dovoljna, medjutim to je teško objasniti nekom kao što sam ja i ko je ovisnik o kupovini šminke.
Postoji jedno nepisano pravilo da je Naked 1 ili ti Original namenjena onima sa toplim podtonom, Naked 2 onima sa hladnim, a za 3 još nema izjašnjenja. Ja kada sam birala koju ću da kupim, odlučila sam se za 2. iz tog razloga zato što po meni ona ima najbolji balans izmedju toplih, hladnih i neutralnih tonova. Isto tako mislim da uopšte nije tako hladna ( hladnije nijanse su joj Verve i Pistols) i ima uglavnom braonkaste zemljane nijanse koje se savršeno uklapaju uz moj ten. Uostalom idealna mi je i za dnevnu i večernju varijantu. Od kad imam Naked paletu skoro i da ne koristim neku drugu. Boje su fantastične, najbolje od svih koje sam dosad koristila, dugotrajne su, ne skupljaju se na pregibima kapaka, i kombinacijom boja uvek možete da izgledate drugačije...to sad već zavisi od vaše mašte i umeća.

          Foxy – bež nijansa sa žućkastim podtonom, mat finiš. Odlična za posvjetljivanje unutrašnjeg dela oka, ispod obrva, kao highlighte
Half Baked – zlatno bronzana nijansa, shimmer finiš 
Bootycall – beličasto bež nijansa, sa nekakvim breskvastim podtonom, frost finiš.
Chopper – bakarna nijansa sa narančastim podtonom, shimmer finiš.
Tease – srednje smeđa nijansa, mat finiš.
Snakebite – tamno bronzana nijansa, više kao boja starog zlata, zlatni shimmer. Odlično je pigmentirana.
Suspect – bronzana nijansa, sa rozikastim podtonom; frost finiš.
Pistol – sivo smeđa nijansa; frost finiš.
Verve – bežkasto sivkasta nijansa, ima rozikasti podton; shimmer finiš.
Ydk – meni najomiljenija nijansa, topla bakarna boja sa crvenkastim podtonom; frost finiš.
Busted – tamnija smedja, braonkasta nijansa, zlatni podton; frost finiš.
Blackout – odlična crna nijansa; mat finiš.



Ova Naked paleta  ispunjava apsolutno sva moja očekivanja – senke su puteraste na dodir, postojane, pigmentirana i odlično se prenosi iz pakovanja na kapak/kožu.
Nadam se da sam vam pomogla što se tiče saznanja o razlici izmedju originalne i kopirane šminke. Zapamtite da je uvek bolji izbor da kupite neku drogerisku šminku, jeftiniju ali proverenu nego kinesku kopiju.
Evo i adresa sajtova sa kojih možete naručiti Urban Decay, šalju u Srbiju, ja nisam sa njih naručila ( dobila sam je na poklon iz USA), ali znam neke koji jesu i sve je proteklo besprekorno. 

Da li imate neku Naked paletu i kakvi su vam utisci?


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.