Neobican sos sa pecurkama

06:52:00

Danas sam se setila jednog predivnog umaka sa pecurkama, koji sam nekada davno jela i koji je majstorski pravila moja tetka.

Buduci da me tad nisu interesovali recepti i kako se sta pravi, imala sam godine i interesovanja za nesto drugo...ovo sam napravila po secanju na taj ukus, malo sam improvizovala, i mogu vam reci da je ispalo bas onako kako treba.
Odlicno se slaze uz bilo koje meso.Ja sam ga spojila sa dimstanom teletinom, i dobila savrsenstvo.
Pa da krenemo... 
Za ovo ce vam biti potrebno:

500 gr. svezih sampinjona 
1 zumance
1kasicica senfa
1-2 kasike kisele pavlake 
50-70 gr brasna
vegeta, so, biber
5-6 kriski tosta 

Ocistite sampinjone, iseckajte na malo deblje listice i stavite na ulje da se prze...


Posle 8 min. ( kazu da je 8 min. dovoljno za sampinjone ), sipajte brasno i malo mesajte vrativsi na vatru,nalite vodu-sto se tice kolicine, po potrebi da se dobije gustina sosa. Posolite i pobiberite po ukusu.


U sos dodajte senf, jedno zumance i pavlaku...Sve dobro izmesajte.
U medjuvremenu iseckajte jedno pet kriski tosta na kockice, stavite na pek. papir, ili alu. foliju i pecite na 150 C otprilike 10 min., to zavisi od jacine rerne, ali boja  hleba treba da bude lepa-rumena, i vodite racuna da vam ne pregori.


Kad je gotovo, sipajte sos preko prepecenih kockica hleba.


Ako zelite da upotpunite ugodjaj, napravite teletinu na nacin na koji ja cesto pravim: posolite meso, pobiberite ,sipajte ulje i malo vode, poklopite i na tihoj vatri dinstajte otprilike dva sata. U toku kuvanja polako dolivajte vodu, malo, po malo... Meso je gotovo kad pocne da se lepi i bude toliko mekano da se bukvalno raspada kad ga viljuskom probodes.
Tako mozete da spremate i druge vrste mesa.Odlicno je sa junecim ribicem. Umesto soli ja ponekad koristim vegetu, meni da dobar ukus, iako pravi kuvari  izbegavaju bilo kakve dodatke tipa vegeta, bag, zacin C...
Uzivajte :)

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.