,

Kako da unesete proleće u svoj život i svoj dom 🌷🌷🌷

00:54:00
Winter is over! 
Bez obzira koliko je trajala zima a trajala je poprilično dugo, proleće je tu.
Hladnoća i tama su se  uvukle u kožu, kosu, kosti..u kapute i teške jaknetine a bogami i u prostor u kome živimo.
Kako bi smo raširenih ruku mogli dočekati proleće potrebno je da  u svaki segmenat našeg života unesemo svetlost, cveće, šarenilo, radost...
Menjajte sve što vam se ne svidja, osvežite životni prostor, unesite nove boje, nove mirise u dom...prvenstveno dobro očistite prostor u kome boravite, operite prozore, zavese, odnesite tepihe na čišćenje,sredite ormare i cipelarnike. Sve što vas podseća na zimu, spakujte i sklonite.
Dozvolite proleću da udje u vaš dom. Otvorite sve prozore i vrata i pustite svež vazduh unutra. 
Idite na pijacu i kupite najlepše cveće i stavite ga u vazu. 
Nije potrebno da menjate nameštaj, idite do prve prodavnice sa kućnim stvarima, kupite par jastučnica u veselim bojama i neke mirišljave sveće. Miris lavande ili limuna će doneti svežinu u prostor. Ofarbajte pohaban nameštaj za terasu. U neku pastelnu boju, tirkiznu, rozu... zašto da ne? 
Spavaća soba takodje zaslužuje promene. 
Promenite posteljinu na prolećni "mood", presvucite je u neke vesele nijanse. 


U dnevni boravak dodajte neki detalj koji će vam dići raspoloženje. Svaki predmet ili detalj koji unesete u svoj dom doprineće nekoj promeni. 
Isto važi i za sto. 


Dejstvo svakog slatkiša koji pojedete je suviše kratko da vam popravi raspoloženje. Postoji trajniji način,  a to su vedre boje. Ako znate sa bojama imate alat u rukama koji izaziva emocije. Veoma je važno da boje koje preovladavaju u vašem životnom prostoru birate mudro, ne zaboravite da veliki deo dana provodite u tim prostorijama pa tako kuća može da vas leči a može i da vam bude hladna i skučena. Lečenje bojama je poznato još od drevne Kine i Egipta...Moć koju boje imaju je neograničena. Učinite da  vaš dom pomoću njih ovog proleća bude vaša romantična oaza...
I znate šta, videćete da je život lep...

"Kupite najlepše cveće...Ako vas ne oraspoloži, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom jer ste otupili..."🌷🌷🌷


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.