"Fashion fades; style is eternal"-Moda bledi; Stil je večan

12:13:00

Sve je više muškaraca koji se oblače bolje nego žene, sa više ukusa i stila. Očigledno je da su shvatili da praćenje modnih trendova nije ekskluzivno pravo žena. Dobro obučen muškarac dobija poene na poslu, u društvu i kod žena.

Nisu retki muškarci koji biraju sebi garderobu, ali velika većina njih se uglavnom oslanja na ukus supruge, majke, devojke u potrazi za sopstvenim stilom.
Ormar muškarca uglavnom izražava stil njegove žene a ne njegov lični.
Da bi uspeli izgraditi neki stil oblačenja, morate imati neke smernice, morate znati šta je to bazično od odevnih predmeta što bi ste trebali imati u svom ormaru. 
Šta je Must Have za svakog modernog muškarca?


Krenućemo od toga šta se podrazumeva pod poslovnom modom za muškarce.
To nije samo klasika, to je kombinacija nekih klasičnih odevnih predmeta sa modernim, sportskim, casual komadima. 
Da počnemo od samog starta – bela košulja dugih rukava je osnovni komad muške elegancije; kao stvorena za odelo, ali i za nošenje uz farmerke za ležerniji stil. Pored bele valjalo bi da imate i jednu svetlo plavu, i neku na štraftice ili u nekoj tamnijoj boji koju bi mogli nositi i ispod džempera.
Bilo bi zgodno da u svom ormaru imate tanak džemper s okruglim ili "V" izrezom, koji možete da nosite veći deo godine. Od boja bilo bi dobro da imate bar jedan crni, teget i crveni. Ovi džemperi odlično idu u kombinaciji s košuljom ispod. Što se tiče farmerki, bilo bi dobro da imate bar jedne tamnoplave koje odlično idu uz elegantniji sako.
Kad je reč o sakou, morate voditi računa o svojoj gradji. Teget ili siva bi bila idealna boja za sako. To su boje koje se lako uklapaju sa ostalim komadima koje posedujete u svojoj garderobi. 
Poenta svega ovoga je da imate neke osnovne predmete u svom ormaru koji su lako uklopivi i koje lako možete nadogradjivati i menjati dodajući po neki novi detalj. Pored slepog pridržavanja pravilima uvek imate slobodu da u svoje odevanje unesete sopstvenu maštu. Poslovni stil koji podrazumeva oficijelnu i krutu garderobu , sve češće biva osvežen vedrim bojama i zanimljivim detaljima. Tako umesto kravate možete staviti svileni šal ili maramu koja se dobro uklapa uz košulju i pantalone. Umesto sakoa možete obući dobar džemper od konca ili kašmira i delovaćete ozbiljno, poslovno a opet drugačije. Oni smeliji mogu uvek da izaberu neku aktuelnu boju, u eksperimentisanju sve je dozvoljeno izuzev da izgledate preterano upadljivo i agresivno. Oni koji su više klasični i nisu baš za neke drečave kombinacije, neka znaju da je uvek bolje da izgledaju preterano strogo nego preterano neukusno.
Nemojte me pogrešno shvatiti ne morate gradskim ulicama šetati obučeni kao zvezda na oscarovskom crvenom tepihu. Pre svega, to je nemoguće jer svako zanimanje ima određene kodekse oblačenja, a i životni tempo nam diktira odevne kombinacije. 
Moja modna filozofija je da s minimalnim ulaganjima možete izgledati elegantno i doterano. Naravno da bi svi voleli da u svom ormaru imaju  poneko dizajnersko odelo jer su kvalitet i preciznost izrade nemjerljivi, ali isto tako možete uživati kupujući poznate street brandove.
Muškarac od stila mora da poseduje bar dva odela, najbolje bi bilo da jedno bude u sivoj a drugo neko klasično crno ili teget. 
Cipele uz odela crne i braon, isto tako i kad je reč o kaiševima. Izbegavajte onu kombinaciju teget-crno, uz teget odlično ide braon boja, isto tako uz sivo ide odlično braon boja ali i crna.
Kravata mora biti dizajnerska od čiste svile, ona je ta koja daje završni pečat celoj kombinaciji. Sa njom možete upropastiti sve ili celu odevnu priču podići na neki viši nivo.
Yves Saint Laurent je jednom rekao : " Moda bledi...Stil je večan " 
Neki komadi garderobe ne podležu promenama sezone i godišnjim dobima. Prosto su bezvremenski.
Oni su ključni za svakog modernog muškarca. A dokaz tome?
Dokaz tome su slike Steve McQueen ili Paul Newman kao relevant da i danas moderni muškarci izgledaju kao i oni pre nekoliko decenija. 


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.