"Čikaške perverzije " ( Sexual perversity in Chicago )

11:45:00


Sinoc sam gledala predstavu "Čikaške perverzije" drugi put u zivotu,prvi put sam gledala 90-ih godina,jos kao student...inace reprize ne volim,i jedina repriza koju sad u ovim godinama mogu da odgledam je Kesicevih 24 min...ali ovo stvarno vredi videti ponovo.

Ovo je predstava koja je krajem proslog veka palila i zarila!
Predstava, koja ce vam naterati suze na oci!  Naravno od smeha.Jedna od najboljih komedija ikada koju sam odgledala .
Dragan Jovanovic je vrstan umetnim i svaki put daje maksimum od sebe,retki koji drze paznju svo vreme predstave.
"Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže glumac Dragan Gagi Jovanović.

Predstava je radjena  po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", i premijerno je izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Poslednji put je izvedena 2005. godine i posle pauze od citave decenije ponovo je izvedena po 500-ti put.Verujem da ju je ceo Beograd odgledao ,a i oni koji nisu ,verovatno znaju neke detalje koji su im prepricavali oni koji su gledali.

Uz Jovanovića, u "Čikaškim perverzijama" su iz prvobitne glumačke postave Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se  pridružio Igor Đorđević, za koga mogu  da kazem da je izvanredan.
Olga Odanovic je standardno dobra ( za one koji slucajno ne znaju ,to je mama iz Kengura i ona sto ga cepa uz mleko iz reklame za Domacica keks- to da se lakse setite ko je).Sta reci o Branki Pujuic? Odlicna glumica,a iz zenskog ugla -jedna prelepa i prezgodna zena.
Iako sam znala sta me ocekuje u predstavi mogu vam reci da osmeh nisam skidala sa usana citavo vreme predstave,isto tako mogla bih je odgledati jos jednom...mozda za koju godinu.
Postoje te neke predstave koje ti se urezu u secanje i koje pozelis da pogledas ponovo ,pored ove tu je svakako i " Gospođa ministaraka" - Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat u kojoj je u glavnoj ulozi presavrseni Goran Jevtic. ( impresije o ovoj predstavi cu vam preneti u nekom od narednih postova)
Kako god,moje najiskrenije preporuke da odgledate ovu predstavu ,ako vec niste,a i ako jeste,odgledajte ponovo...dva sata smeha produzice vam zivot :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Obozavam pozoriste, a ovu predstavu moram pogledati. Hvala na divnom postu :*

    OdgovoriIzbriši

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.