, , , , , , , , , , ,

Movenpick Fruške Terme

11:39:00

 



Kako ulazimo u avgust, tako se polako zbijaju redovi. Prolazi leto a mene odmor (čitaj more) čeka tek krajem ovog meseca. Nešto sam ovih godina zaredjala po planinama, prvo Zlatibor, pa Kopaonik, pa Zlatibor- po ko zna koji put, pa onda Fruška gora.. Malo selo Vrdnik... poznato po tradiciji lekovitih kupki i termalne vode. Ali nije oduvek bilo tako. Banja je postala sasvim slučajno, sredinom 20. veka, kada se u jedno okno rudnika mrkog uglja izlila voda i poplavila ga. Tako su otkriveni izvori kisele mineralne vode, ali i termalne i to je znatno uticalo da jedno malo industrijsko mesto postane poznato turističko mesto. Medjutim pravi preokret na turističkoj mapi Vojvodine pa i same Srbije čini inovativan proizvod  Termalna rivijera Fruške Terme -  divno mesto gde možete da provedete svoje leto.. Kao što znate, ponekad nije neophodno otputovati na neku dalju destinaciju da biste pronašli ono što tražite. Da ostavimo po strani to što su moje prve zlatne medalje iz plivanja zaradjene upravo ovde u ovoj vrdničkoj vodi i što sam ja odrasla na padinama Fruške gore, vrlo brzo ćete se uveriti  da je ovo zaista najčarobnije mesto koje ćete posetiti u Srbiji. Prekrasni predeli blagih padina, pokriveni gustom lipovom šumom, čist vazduh... a noću..cela šuma zamiriše na divlje orgideje- o tome ću vam pričati jednom drugom prilikom, jer ovde orhideja ima čak preko 30 vrsta .. Tako da pored termalne, Vrdnik je i vazdušna banja. A sada da se pozabavimo Fruškim Termama. Hotel poseduje- 11 unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa termo-mineralnom vodom, temperature od 29 do 33°C i spa centrom na preko 10,000 m2.  Svi bazeni su odlični za reumatske probleme i sportske povrede ali i za onaj odmor u mozgu i telu.. Unutrašnja termalna riviera ima i brzu reku, bazene za decu, bazen sa mozakom i panoramskim pogledom, postoji i Vip bazen koji je sakriven od pogleda i savršen ukoliko imate želju da budete malo više izdvojeni i u miru uživate u relaksu. 









Što se tiče SPA postoji-12 sauna i parnih kupatila, relax soba i soba sa vodenim krevetima.

Da li ste se nekad zapitali koliko samo vremena trošimo na planiranje svoje karijere, na planiranje svog biznisa, na planiranje svog putovanja, uredjenja kuće...A koliko na planiranje strategije kako zaustaviti, usporiti starenje svog tela, kako se opustiti i doneti mu blagodet i relaksaciju. Ono što možete da uradite je svakako da se prepustite uživanju u Wellness i Spa Centru @movenpickfrusketerme !!!




Ceo koncept Spa Centra je baziran na ponudi najboljih tretmana za telo i lice koji uključuju jednu od najprestižnijih brendova u domenu Spa kozmetike. Pored prestižnog francuskog brenda THALION tu su aromatični luksuzni tretmani i masaže koji uključuju SPA rituale sa jasminom, ružom, mentom, pamukom, mineralima, pa čak i likerom od maline… Tu su još i aparaturna limfna drenaža ( jedan jako koristan tretman), Peloid, Carbofit, Exilis, neinvazivna mezoterapija i razne vrste masaža.. Ovo sve možete iskusiti u prostorijama ovog predivnog Wellness i Spa kutka.
Ono što sam ja probala je Anti-Age tretman lica koji se radi sa gore pomenutom Thalion kozmetikom. Filozofija ovog brenda koji je poznat kao jedan od najboljih marine brendova jeste da se bazira na integrisanju prirodnih morskih supstanci u proizvode za negu lica i tela. Kao što rekoh, što se tiče same ponude Sauna sveta, on se sastoji od preko 12 sauna, parnih kupatila, kaldarijuma, slane i relax sobe, tepidarijuma… I jedne božanstvene panorama saune koja je jedinstvena na ovim prostorima. Boravila sam u mnogim Termama i Wellness i Spa centrima, i mogu vam reći da Fruške Terme imaju jednu od najboljih i najraznovrsnijih ponuda Wellnessa i Spa..





Resort Fruške Terme čine 3 premijum hotela, tipski različita sa više od 300 lux. soba i apartmana. Sam Hotel Movenpick Fruške Terme ima 201 sobu, dva restorana i bara, sale za konferencije..Preko puta hotela na 150m, nalazi se garaža sa 385 parking mesta. A od nedavno u okviru kompleksa se nalaze i Fruške Rezidence -kondominijum, prvo kondo naselje ovog tipa na Fruškoj gori. 

Gastronomska ponuda hotela, vraća se korenima, sa lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima. Pri tome kulinarska ponuda hotela nije zaboravila dijetalnu hranu i medjunarodne specijalitete, pa ih tako možete pronaći na svakodnevnom meniju i za doručak i večeru. Ono što se posebno izdvaja je novootvoreni restorana "PIAZZA", koji pripada Hotelu i nalazi se preko puta istog. Sam naziv kaže da ne umišljate miris Italije..Ni zvuk italijanskih kancona.. Ni ukus sicilijanskih Cannola sa kremom od rikote sa pistaćima..
Sasvim je legitimno da popijete po koju čašu prosecca i inspirišete se na kompletno prepuštanje životu...



Ono što hoću da vam kažem je da u toku avgusta meseca imate super popuste na boravak u Vodenom svetu Fruških Termi. 

REZERVIŠI

Iskoristite ovu ponudu, jer najbolja terapija od previše posla i stresa je upravo beg u prirodu i termalna voda .. kada jednom dodjete shvatićete da više nemate potrebu da idete u Madjarsku ili Sloveniju. Ne kažu džabe- “Ono što vas leči je tamo gde ste rodjeni !!! 

 .. Svima nam je potreban neki vikend beg od grada, da se vratimo prirodi i sebi..da usporimo sa ovim ludačkim tempom!

Da usporimo život❗️

Usporavanje života donosi mnoge blagodeti. Donosi boljitak u svim sferama. Bolje se osećamo, bolje mislimo, više volimo, bolje vodimo ljubav, produktivniji smo, srećniji, i uživamo u tome.
Primetićete veliku razliku posle samo par dana provedenih ovde :)



 Osetite dodir prošlosti koji se prepliće sa sadašnjošću i dozvolite sebi da verujete da Fruška gora nije samo bajka , već realnost u modernoj verziji Movenpicka Fruške Terme...

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.