,

La Roche Posay Lipikar Huile Lavante i Lipikar Lait/Lotion u borbi protiv atopijskog dermatizma

01:46:00Trebala je da mi se desi alergija na koži pa da napišem post o ovim divnim proizvodima koje koristim već duže vremena, verujte da nikako nisam stigla da im posvetim koji red na blogu .

Ako se i vi ubrajate u kategoriju onih sa osetljivom kožom onda je ovo pravi post za vas.

Nije nikakva tajna da obožavam La Roche Posay proizvode i da moja koža zaista uživa kada ih koristim. 

Počela bih sa Huile Lavante uljem za kupanje. Suva koža zimi postaje prioritet u svakodnevnoj nezi. Spoljašnji efekti utiču na našu kožu pa joj je potrebna dodatna nega kako bi je zaštitila. Ranije sam vam pisala o atopijskom dermatitisu , koji je češća pojava nego što mi mislimo. To je hronična alergija koja se razvija na genetski predodredjenim mestima na koži. Tako se meni često zimi pojavi nepodnošljiv svrab na listovima nogu, moguće je da ga izaziva hladnoća, hulahopke i suv vazduh u zagrejanim prostorijama. Sličan problem imam i sa šakama. Čim koristim neke jako koncentrovane deterdzente sa štetnim hemikalijama, moja koža reaguje. Kao odgovor za sve potrebe, Lipikar je ponudio ulje Huile koje koži vraća lipide i deluje protiv iritacije. Ovo ulje koristim već neki duži period i koža mi se preporodila. Nema više zategnute kože, nakon tuširanja, ni onog osećaja kao da sam pričvrljila neke delove kože vrelom peglom. Koža je meka i glatka na dodir, a što je najbitnije, hidrirana i elastična bez isušenih delova, lepo miriše i nije lepljiva na dodir. Svrab i iritacija su nestali. Lipikar Lait/Lotion je smirujući i zaštitni hidratantni lasion, idealan je za posle tuširanja.

Od čega se sastoji ovaj proizvod:

-TERMALNA VODA LA ROCHE-POSAY umiruje i deluje protiv iritacijaJedinstvena kombinacija minerala i elemenata u tragovima, poput selena, daju termalnoj vodi La Roche-Posay naučno dokazana umirujuća, omekšavajuća i antioksidativna svojstva.

• NICIANIMID je molekul koji je klinički dokazano efikasan u suzbijanju iritacija i pritom garantuje odličnu toleranciju. 

• COLD CREAM“ kombinacija obnavljajućih lipida deluje kao zaštitni sloj obnavlja suvu i ispucalu kožu.

• KARITE BUTER je jedan od najefikasnijih prirodnih emolijensa.

Kremast je i lako se razmazuje, čini mi se da nikada nisam imala kremu koja se brže upija od njega, ostavlja gladak film na koži. Nema masnih tragova, što znači da se možete odmah obući nakon nanošenja. Pogodan je za čitavu porodicu. 


Zanimljiva priča mi je oko ovog Karite buter. 

"Karite buter, koji je jedan od glavnih sastojaka Lipikar mleka, dolazi iz organskog uzgoja. Brend je 


sarađivao ruku pod ruku sa zajednicama u Burkini Faso koje se bave proizvodnjom karitea, kako bi 


stanovnicima omogućio regularna primanja i zaštitio životnu sredinu kroz očuvanje karite stabala.❖ 100 odsto karite butera za proizvodnju Lipikar mleka za telo, dolazi iz društveno odgovornog projekta u Burkini Faso

❖ 2.480 tona ploda je ubrano za proizvodnju La Roche-Posay proizvoda

❖ ovom programu solidarnosti 15.600 žena iz Burkine Faso ima neposrednu korist "Simptomi atopijskog dermatitisa
Koji su simptomi atopijskog dermatitisa? 
Atopična koža je suva, izuzetno suva, i prati je osećaj zatezanja i svraba. Pojavljuju se hrapava crvena područja gde se uključuju i simptomi vidljivog ljuštenja. Češanje donosi samo trenutno olakšanje ali ono dovodi do smanjenja funkcije barijere kože i podstiče stvaranje alergena, što ponovo izaziva svrab i tako ulazimo u vrzino kolo ili začarani krug. 


Kako treba negovati atopičnu kožu ? 

Moramo slediti uputstva dermatologa.
Tuširajte se mlakom vodom, izuzetno vruća podspešuje isušivanje kože. 
Koristiti ulja za tuširanje npr Huile od LRP.
Dobro isprati proizvod sa kože i tapkanjem upiti višak vode. Izbegavajte trljanje peškirom jer ono dodatno nadražuje već isušenu kožu. 

Okvirna cena ovih LRP proizvoda je  oko 1200 RSD.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda i kakvi su vam utisci ???
Da li ste vi ili neko blizak vama imali problem sa atopijskim dermatitisom i kako se borite protiv njega ? 

 

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.