Neovadiol Vichy prezentacija- Da budete moćne spolja i iznutra

13:17:00

Beogradu u Hotelu Moskva u organizaciji Vichy kompanije održana je prezentacija posvećena predstavljanju novog proizvoda u okviru Vichy brenda. 


Tema prezentacije je bila- životni period koji je svakoj ženi noćna mora- Menopauza. Pitanje koje se postavlja je- Moze li adekvatna nega kože da umanji uticaj menopauze na kožu? Kao odgovor na sve to i rešenje problema, Vichy nudi jednu potpuno novu liniju  proizvoda, koja nam je predstavljena, i koju smo imale prilike da isprobamo. Pored prezentovanja novog proizvoda, imale smo edukativni deo, i savete nutricioniste.  
U životu žene Menopauza je deo prirodnog procesa starenja. U telu žene u razdoblju oko menopauze nastaju promene koje su posledica smanjenog stvaranja hormona u jajnicima, prvenstveno estrogena, što dovodi do brojnih kliničkih simptoma. U proseku, već posle četrdesete godine života (a ponekad i u kasnijim tridesetima) stvaranje hormona u jajnicima počinje polako slabiti, što se nastavlja do 44-45. godine. Od tada pa još otprilike 5-10 godina traje prelazno razdoblje, koje se naziva klimaks ili menopauza. Tkiva koja pokazuju najveću zavisnost hormonima (pogotovo estrogena) ujedno su i najosetljvija na ove promene. To su u prvom redu mozak, koža, genitalni organi, kosti i krvne žile. Nastale promene u organizmu značajno remete kvalitet života žene, a što je daleko važnije, povećavaju rizik za nastanak hroničnih bolesti poput kardiovaskularnih bolesti, osteoporoze i senilne demencije.
I muškarci u tom dobu imaju promena u svom organizmu ali i u glavi. Muškarac uglavnom, kada oduva 40 svećica na svojoj životnoj torti, obuče kostim Petra Pana i krene da jaše na cunamiju krize srednjeg doba. On želi da pored sebe ima adekvatnu Vendi koja će pratiti ritam njegovih koraka i biti mu saborac u borbi sa vetrenjačama srednjih godina. U prevodu, ako ste partnerka takvom muškarcu, šta vam je činiti?... Morate ići u korak sa njim, boriti se za sebe, a to podrazumeva da što bolje izgledate i da se što bolje osećate...i fizički i psihički. Nema opuštanja. No Pause #NoPause što bi rekli ljudi iz Vichyja. Dakle sa četrdeset moraš da izgledaš kao nekad tvoja mama sa trideset. Nova generacija žena, mislim na one moćne, ne želi da prizna da postoji nešto što ne mogu da postignu - pa na vrhuncu života zrače mladalačkim sjajem. Lepota i mladalački izgled su rezultat načina razmišljanja. Možete i u četrdesetim da se osećate mlado, seksi i dinamično. U tome će nam u velikoj meri pomoći Vichy. Oni su u ovome otišli korak dalje i ponudili nam rešenje u vidu nove Neovadiol kolekcije. 





Neovadiol je rezultat 14 godina dugog i temeljnog istraživanja. Kada Vichy kompanija posveti tako dug period jednoj stvari rezultati su neminovni. 
"Vichy predstavlja inovaciju u vidu kompenzacione kozmetike koja obnavlja mladalački izgled kože i deluje na tri vidljive posledice menopauze na koži: osećaj gustine, preoblikovane crte lica i blistavost tena. Kompenzacioni kompleks Neovadiol predstavlja novu generaciju kozmetike koja, jedinstvenim i pažljivo odabranim aktivnim sastojcima u obliku kozmetičkog kompleksa, uz dva proizvoda u obliku napredne obnavljajuće dnevne nege i naprednog obnavljajućeg koncentrata, koži vraća mladalački sjaj."(Zvanično obaveštenje iz Vichyja)

 Već sam videla samu sebe kao kandidata za isprobavanje nove kremice. 





Kako mislim da nisam još zagazila u period menopauze, ali kucam na njena vrata, mislim da ću odmah krenuti sa savetima nutricioniste, ( evo upravo pijem toplu vodu sa limunom) i počela sam da koristim Neovadiol kremu koju sam dobila na poklon od Vichy kompanije. Veliko hvala na poklonu, a o uticaju kreme ću pisati u jednom od narednih postova. Dva dana nakon korišćenja mogu da zaključim da mi je koža sjajnija-ne u smislu da se sija, nego nekako blista. Imam i osećaj punoće-gustine, nemam nikakav trag masnoće na T zoni, iako nisam ni imala problem sa tim, obično mi se dešavalo da kad počnem da koristim neku novu kremu, zapazim tako neka dešavanja. Ovaj put ne, za sada je sve u potpunosti idealno. O nekom većem uticaju kreme na kožu ipak mora da prodje vreme. Zato recenziju za ovaj proizvod očekujte u narednom periodu.

Moram da napomenem da je prezentacija u organizaciji Vichy kompanije bila perfektno odradjena, sa odličnim izborom predavača, ukusnim i lepo aranziranim keteringom, predivnim poklonima, u prijatnoj atmosferi velelepnog zdanja Hotela Moskva.



Naučite da osluškujete svoj organizam i da prepoznate šta mu je u datom momentu potrebno. Pored adekvatne kozmetičke nege bitno je fizičko a i duhovno negovanje. I veoma je bitan pozitivan stav.
Tada se postiže sklad.

Zamolila bih vas da mi odgovorite na pitanje, ukoliko ste u Menopauzi, koje smetnje i simptome osećate i kako se borite sa njima, koju kozmetiku koristite i da li ima efekta? Ukoliko ste mladji, pitanje je isto samo važi za nekog vama bliskog ko je u ovom periodu i da li mu i na koji način pomažete da lakše prevazidje ovo životno razdoblje?

 Makeup by Jovana Livaja Savić http://instagram.com/makeupjovana
All photos and Illustration by -   Marija Šojic http://instagram.com/mapeiilustracije


 

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.